Nu mai aruncați pliculețele de ceai. Cinci idei geniale cum să le refolosești în viața cotidiană
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai aruncați pliculețele de ceai. Cinci idei geniale cum să le refolosești în viața cotidiană. Sursa - Pexels
Nu mai aruncați pliculețele de ceai. Cinci idei geniale cum să le refolosești în viața cotidiană. Sursa - Pexels
Pliculețele de ceai au o mulțime de utilizări: de la grădinărit, curățenia locuinței până la îngrijirea corporală.  De aceea, după utilizarea lor, pliculețele de ceai nu trebuie aruncate la coșul de gunoi. Iată 5 idei geniale cum să refolosești pliculețele de ceai în viața cotidiană.

Puteți folosi pliculețe uzate de ceai în pământ sau deasupra compostului. Acizii din ceai pot accelera procesul de descompunere a deșeurilor biologice. 

Îngropați pliculețele de ceai în pământ, lângă rădăcinile florilor și plantelor. Acest lucru va ajuta plantele să absoarbă și să stocheze și mai multă apă.

Pune o cană de orez în dulap. Hainele vor fi parfumate și vei scăpa de umezeală

Nimeni nu și-ar dori să aibă în grădină buruieni. Din fericire, pliculețele de ceai ajută la eliminarea buruienilor. Dacă pui pliculețele de ceai în pământ, în mai multe zone din grădină, vei îngreuna răspândirea buruienilor.


Cum să dezgheți, rapid, carnea fără a folosi cuptorul cu microunde. Doar urmează acest truc simplu

Puteți simplifică procesul de creștere a plantelor mici, folosind câteva pliculețe de ceai. Aveți nevoie: pliculețe de ceai uzate, semințe, un recipient pentru plante (ghiveci) și apă. Puneți pământul în ghiveci, așezați câteva pliculețe de ceai în sol, apoi puneți semințele pe care le veți acoperi iar cu un strat de pământ. Nu uitați să le udați. Veți observa că plantele cresc mai repede! Desigur, puteți, apoi, replanta plantele în grădina dumneavoastră.

Cum să îți organizezi frigiderul pentru cât mai multă eficiență în timpul verii

Pliculețele de ceai sau zațul de cafea te ajută să scapi ce pisicile vecinilor. Mirosul ține pisicile la distanță. Pur și simplu presară niște zaț de cafea sau ceai peste solul din grădină. 

 

Ce substanțe conține ceaiul negru?

 

Ceaiul negru are un conținut ridicat de cafeină. O altă substanță care se regăsește din belșug în ceaiul negru este teina, un alcaloid care are gust și proprietăți similare cu cele ale cafeinei. Teina excită nervii și este un diuretic natural.

Ceaiul negru are un conținut ridicat de polifenoli, compuși aromatici, cunoscuți pentru rolul lor antioxidant și capacitatea de a combate degenerarea celulară, conform Medical News Today. Aceștia pot influența, de asemenea, flora bacteriana, distrugând agresiunea patogenilor și al bacteriilor. 

N-aveți idee cât e de util un uscător de păr în bucătărie! Trucuri geniale care vă ușurează viața

Ceaiul negru este bogat și în aminoacizi, care au un rol important în prevenirea procesului de îmbătrânire, în prevenția și tratarea artritei și a osteoporozei, în reglarea nivelului de colesterol și în prevenția și tratarea diabetului. Aminoacizii ajută și la arderea grăsimilor din corp, contribuie la sănătatea și frumusețea parului, reduc manifestarea simptomelor specifice menopauzei, au un rol important în reglarea somnului și combaterea insomniilor.

Nu în ultimul rând, ceaiul negru este bogat în vitamine și minerale precum potasiul, iodul, fosforul, fluorul, vitamina C și complexul de vitamine B, foarte importante pentru buna funcționare a organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel