Nu mai aruncați mucurile de țigară: vă ajută să scăpați de invazia de insecte din casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai aruncați mucurile de țigară - vă ajută să scăpați de invazia de insecte din casă. Sursa - Pexels
Nu mai aruncați mucurile de țigară - vă ajută să scăpați de invazia de insecte din casă. Sursa - Pexels
În fiecare an milioane de mucuri de țigară sunt aruncate în stradă, poluând mediul. Aceste deșeuri nu sunt biodegradabile și eliberează substanțe toxice, care afectează sănătatea tuturor. 

Dacă fumați aveți grijă să nu arunca pe jos mucurile de țigări, care sunt nocive pentru floră şi faună!

Însă trebuie să știți că mucurile de țigară vă pot ajuta să scăpați de invazie de insecte din casă. Acestea trebuie lăsate să se înmoaie, peste noapte, într-un pahar cu apă.

După o singură o oră de contact cu apă, mucurile de țigări eliberează cadmiu, plumb și arsenic, un cocktail toxic care poate fi pulverizat, după ce ați îndepărtat mucurile de țigară din apă, pentru a ține insectele la distanță.

Nu aruncați tigăile arse: cu un remediu super eficient le puteți recupera în câteva clipe

Adesea, când îți vopsești părul, colorantul ajunge și pe piele. Unii spun că se curăță greu cu săpun sau alcool, dar dacă te freci pe piele cu vată umedă, înmuiată în scrum de țigară, îndepărtezi pata în câteva secunde.  

Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul

Un grup de oameni de știință chinezi afirmă că din mucurile de țigări se poate extrage un amestec de substanțe chimice cu proprietăți anticorozive. Aproximativ 4,5 trilioane de chiștoace sunt aruncate anual si constituie un factor important de poluare. Aceste resturi pot supraviețui până la 15 ani în apa oceanelor, iar chimicalele din ele au un  efect toxic asupra multor peștilor.

Nu arunca niciodată rujurile vechi. Le poți oferi a doua șansă și crea nuanțe noi. Ai nevoie doar de inspirație 

Prin înmuierea în apă a chiștoacelor, oamenii de știință chinezi au extras 9 substanțe chimice diferite (printre care și nicotina), iar amestecul obținut s-a dovedit foarte eficient pentru a proteja împotriva coroziunii țevile de otel folosite în industria petrolieră. 

Nu aruncați niciodată tricourile vechi! Sunt o adevărată comoară pentru gospodine. Iată ce puteți face din ele

Și cercetătorii australieni au descoperit o metodă prin care se pot elimina mucurile de țigară fără să afectăm mediul. Ei au încapsulat mucurile de ţigară în bitum şi ceară de parafină, care blochează substanţele chimice toxice și le împiedică să curgă în asfalt şi să polueze. Apoi, micile pacheţele le-au introdus în amestecul de asfalt fierbinte. Şi au observat nu doar că materialul face faţă cu brio traficului intens, dar captează şi mai puţină căldură de la Soare.  

Patru plante pe care trebuie să le ai în casă: purifică aerul și au zeci de beneficii. Află care sunt acestea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel