Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat: iată cum le puteți folosi
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat. Sursa - Pexels
Nu mai aruncați cremele de protecție solară, care au expirat. Sursa - Pexels
Vacanța de vară s-a terminat, iar odată cu încheierea ei începeți să puneți în ordine hainele și obiectele pe care le-ați folosit în lunile calde. Există un produs pe care l-ați folosit vara și care, dacă a expirat, nu trebuie aruncat.

Vorbim despre crema de protecție solară. Chiar dacă trebuie aplicată chiar și iarna pentru a proteja pielea, se poate întâmpla că a expirat. Crema de protecție solară mai poate fi folosită aproximativ 1 an de la deschidere, apoi nu mai protejează de razele solare. Dacă este expirată, nu trebuie aruncată, deoarece  poate fi de folos.

Iată câteva idei alternative. 

Crema poate fi folosită în rutina zilnică de frumusețe, dacă nu a expirat. Crema solară neexpirată poate fi folosită și ca cremă hidratantă. De fapt, este esențial să ne protejăm pielea de soare și în timpul iernii. Razele soarelui nu încetează să ne atace pielea și să o deterioreze, chiar dacă cu efecte mai mici. Deci, nu aruncați crema dacă nu a expirat.

Desert bestial din doar 4 ingrediente: fără cuptor și fără zahăr. Îți va schimba viața

În schimb, dacă crema de protecție solară a expirat, nu o folosiți pe piele. În schimb, poate fi un ingredient important pentru păr. De fapt, puteți crea o mască hidratantă pentru păr, combinată cu unele produse din bucătărie. Cele mai comune sunt ouăle, iaurtul și cafeaua.

Crema de protecție solară este foarte eficientă și pentru curățarea casei. Nu numai pentru curățarea mobilierului din lemn și a canapelelor din piele, ci este perfectă și pentru lustruirea metalului. Este suficientă o picătură, pusă pe o cârpă din microfibră, pentru ca obiectele să strălucească. De asemenea, crema este eficientă și împotriva petelor cauzate de oxidare. Doar trebuie să frecați energic pentru ca metalul să arate ca nou.

Condimentul care readuce la viață o orhidee: planta va înflori spectaculos și va înfrumuseța casa

Acest produs este util și pentru îndepărtarea reziduurilor de lipici și a petelor de cerneală de pe mobilă. Doar puneți o picătură de cremă pe zona pătată. Apoi, lăsați să acționeze minim 2 minute, înainte de a clăti cu apă caldă. Astfel nu veți deteriora mobilierul.

În cele din urmă, curățarea fotoliilor, a canapelelor și a altor piese de mobilier din piele nu a fost niciodată mai ușoară. Dacă vă este frică să nu stricați mobila, crema de protecție solară ar putea fi soluția. În cazul în care aveți de-a face cu pete sau halouri, este suficientă puțină cremă pentru a le elimina.

Aplicați crema pe o cârpă moale și ștergeți suprafețele deteriorate. Apoi, cu o cârpă curată eliminați toate reziduurile. Canapea va reveni la fel de strălucitoare și curată așa cum a fost cumpărată.

BONUS. Gresia din baie și din bucătărie va fi mai curată: cu câteva produse din cămară, plăcile vor străluci

Gresia are nevoie de întreținere regulată pentru a fi mereu curată. Multe gospodine au abandonat utilizarea produselor achiziționate din magazine, deoarece acestea sunt scumpe, iar efectul lor nu este atât de impresionant.

În plus, o serie de substanțe chimice de uz casnic provoacă fisuri invizibile pe gresie. În timp, acestea devin un adevărat magnet pentru murdărie și apariția germenilor.

Cum  poți curăța gresia cu ajutorul mijloacelor improvizate

Mai întâi trebuie să încălzești un litru și jumătate de apă și să o torni într-un recipient. După asta dizolvă un plic de acid citric și câteva linguri de bicarbonat. Se amestecă bine și se mai adaugă aproximativ 100 ml de oțet.

Curăță vasele și tacâmurile, murdare de grăsime, cu ceai: un truc simplu care funcționează

Ulterior, trebuie să aplici produsul obținut pe o cârpă sau un burete și să-l distribui într-un strat uniform pe gresie. Se recomandă să aștepți 15 minute. Freacă bine suprafața gresiei cu un burete, apoi spală gresia cu apă curată.

BONUS. Albește rapid și eficient un pervaz din plastic: puține gospodinele cunosc acest truc. Va fi alb ca zăpada

Pervazul alb din plastic destul de repede capătă o culoare galbenă neplăcută. Din această cauză, se pare că în apartament demult nu a fost făcută reparație. Dacă vrei ca și casa ta să arate îngrijită, trebuie doar să curăți pervazul ferestrei.

În primul rând, șterge praful și murdăria de pe suprafața pervazului, folosind o cârpă umedă.  Apoi freacă bine pervazul cu un burete și puțin detergent de vase.

Dar asta nu este tot. Cumpără cea mai ieftină pastă de dinți cu efect de albire și tratează cu ea pervazul. Ar fi bine să te concentrezi pe petele încăpățânate. Aplică pasta și lasă să acționeze circa 30 de minute. 

De ce lenjeria nouă de pat trebui spălată înainte de utilizare? Vă puteți îmbolnăvi dacă nu o faceți

După 30 de minute, pasta poate fi îndepărtată de pe suprafața de plastic. Nu uita să ștergi pervazul cu o cârpă curată. Rezultatul va fi vizibil aproape imediat.

Această metodă este potrivită și ca măsură preventivă. Dacă cel puțin o dată pe lună vei trata pervazul în acest fel, atunci acesta va fi întotdeauna alb ca zăpada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel