Nu mai arunca cremele de față expirate. Iată ce poți face cu ele
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
După expirare, crema de faţă de sau de corp poate fi folosită şi în alte scopuri / Freepik
După expirare, crema de faţă de sau de corp poate fi folosită şi în alte scopuri / Freepik
Cremele de față expirate pot fi folosite la diverse treburi casnice și te ajută să economisești bani.

Crema ta a expirat de câteva zile sau săptămâni şi îţi pui întrebarea dacă ar putea să-ţi producă o reacţie alergică în contact cu pielea? Dacă s-a depăşit termenul de valabilitate cu o săptămână sau două, nu trebuie să-ţi faci griji prea mari. Dar în acelaşi timp, o cremă hidratantă care stă deschisă mult timp şi-a pierdut aproape toate calităţile, aşadar nu mai trebuie să o foloseşti pe piele. Mai bine nu rişti. În schimb, poţi face altceva cu ea. 

Emolient pentru călcâie

Aşadar, dacă după ce ai făcut curat în sertarul cu cosmetice ai constatat că ai multe creme şi loţiuni expirate, află că acestea pot fi folosite pentru diverse treburi casnice sau chiar pentru unele zone ale corpului, cum ar fi masajul călcâielor. Se știe că stratul cornos al călcâielor trebuie îndepărtat periodic, iar dacă se folosește o cremă emolientă, îndepărtarea pielii din zona călcâielor s-ar face mult mai ușor. Aşadar, nu vă mai grăbiți să aruncați la gunoi cremele expirate ci puneți conținutul într-un recipient comun. Lanolina este baza tuturor cremelor și are acțiune emolientă forte favorizând absorbția, este protector și reparator al pielii uscate, solzoase sau deteriorate. Folosiți crema expirată în zone precum călcâie, genunchi, coate, dacă știți că nu suferiți de afecțiuni ale pielii și că nu aveți o piele sensibilă care reacționează imediat la stimuli externi.

Soluţie de îngrijire pentru genţi şi încălţăminte din piele

Ai observat, probabil, că uneori pielea poşetelor sau a cizmelor pe care nu le-ai mai purtat demult are tendinţa să se rigidizeze. Ei bine, cremele de față și de corp expirate pot fi folosite pentru a trata obiectele și accesoriile din piele. Folosind o cârpă moale freacă obiectele din piele cu o cantitate mică de cremă. Nu uita de scaune, canapele, fotolii, geci de piele, încălțăminte. Cremele pot fi folosite pentru a lustrui mobilierul din lemn cu condiția să se folosească o cantitate destul de mică și să se frece temeinic pentru ca lemnul să absoarbă crema. Se repetă apoi acțiunea până se ajunge la luciul dorit.

Nu doar cremele pot fi folosite după expirare, ci şi alte produse cosmetice cum ar fi:

Ulei de corp, ulei facial sau ulei de păr

Știai că dacă pui câteva picături de ulei cosmetic pe o lavetă și ștergi chiuveta din baie, acesta va preveni petele de săpun și calcarul? Totuși, noi recomandăm ca după aplicare excesul de ulei să fie șters cu un prosop de bucătărie.

Demachiant

Demachiantul este folosit pentru a înlătura machiajul sau pentru a curăța tenul de impurități, însă mai poate fi utilizat și pentru a preveni murdăria. De exemplu, poți elimina petele de fond de ten sau rujul de pe haine, sau poți șterge cu ușurință lipiciul de la etichete sau stickere.

Fixativ de păr

Ai un animăluț de companie care, de obicei, lasă păr peste tot, inclusiv pe haine? Aplică niște fixativ pe un prosop, după care freacă hainele pline de păr. Rezultatele te vor uimi. Poți aplica fixativ și peste ciorapii fini, pentru a-i împiedica să alunece de pe picior. Încă un truc util pentru petreceri: baloanele pe care aplici fixativ rămân umflate mai mult timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel