Nu-i de glumă cu schimbarea climei! Mai multe zone din Germania nu mai pot fi locuite
Unele zone nu mai sunt locuibile, a avertizat şeful agenţiei pentru managementul dezastrelor.
Directorul agenţiei guvernamentale pentru managementul dezastrelor din Germania a avertizat că unele zone ale ţării nu mai sunt locuibile din cauza înmulţirii evenimentelor meteorologice extreme, informează DPA.
În calitate de ofiţer în cadrul protecţiei civile sunt de părere că anumite zone nu ar trebui să fie repopulate din cauza schimbărilor climatice şi a ameninţării acute pe care o reprezintă dezastrele meteo severe şi inundaţiile, a declarat miercuri Ralph Tiesler, preşedintele Biroului federal pentru protecţie civilă şi asistenţă în caz de dezastre (BKK) pentru grupul de presă Funke.
Germania se apropie de comemorarea unui an de la inundaţiile devastatoare care au provocat moartea a 184 de persoane în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia
Comentariile lui Tiesler vin într-un moment când Germania se apropie de comemorarea unui an de la inundaţiile devastatoare care au provocat moartea a 184 de persoane în landurile Renania-Palatinat şi Renania de Nord-Westfalia.
Nu există un loc sau o zonă din Germania unde nu trebuie să ne uităm cu atenţie, a subliniat Tiesler.
Crizele devin din ce în ce mai frecvente
Un lucru este sigur şi anume că trăim în vremuri din ce în ce mai nesigure. Crizele devin din ce în ce mai frecvente, a subliniat el. Tiesler a făcut un apel la sensibilizarea opiniei publice cu privire la potenţiale crize.
Modul de criză trebuie să fie de acum înainte parte din conştientizarea generală, trebuie să înţelegem că de acum criza face parte din viaţa de zi cu zi, a precizat Tiesler. Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, urmează să vorbească pe tema protecţiei civile miercuri la Berlin.
VEZI ȘI: Problema surselor de energie din Europa s-a aflat marţi în centrul dialogului de la Berlin între cancelarul german Olaf Scholz şi noul premier sloven Robert Golob
Problema surselor de energie din Europa s-a aflat marţi în centrul dialogului de la Berlin între cancelarul german Olaf Scholz şi noul premier sloven Robert Golob, transmite dpa.
Soluţiile la restricţionarea gazelor naturale ca urmare a războiului din Ucraina trebuie să apară "din interiorul comunităţii", a apreciat Golob în prima sa vizită în străinătate de la preluarea mandatului de prim-ministru, în mai anul acesta.
Fostul om de afaceri a afirmat că trebuie stimulate puternic construcţiile de conducte de gaz şi linii electrice în Europa. "Astfel putem conecta vântul din nord cu soarele din sud şi putem crea un sistem foarte puternic şi stabil, un sistem European unificat", a spus el.
Scholz a declarat că dialogul cu Golob a fost "foarte detaliat" în privinţa rolului energiei eoliene şi solare în Germania şi Slovenia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News