Nu doar REPER zdruncină USR. Teniță, care tocmai și-a dat demisia, dezvăluie o grupare internă de ”opoziție”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay ilustrativ
foto pixabay ilustrativ
Cătălin Teniță și-a dat demisia din USR și pleacă în partidul lui Dacian Cioloș, REPER. 

Cătălin Teniță a dezvăluit, cu această ocazie, că echipa numită ”Curaj” nu a fost doar una de candidatură la alegerile interne din USR, ci reprezintă, în continuare, una de ”opoziție” în partid. 

”Am decis să îmi dau demisia din USR și să mă alătur, de la 1 septembrie, Partidului REPER.

Cred că responsabilitatea mea actuală este să aduc împreună oamenii care înțeleg că suntem la mijlocul drumului către o Românie mai bună și că nu putem sta deoparte.

De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mișcare reformatoare pentru România. (...) 

Nu este un abandon. Mă alătur unor colegi de-ai noștri care sunt îndreptățiți să fie reprezentați și ale căror energii trebuie utilizate în politică, colegi care acum construiesc REPER. Rămân în continuare deschis proiectelor din USR și vă stau oricând la dispoziție pentru consultări și întrebări în cadrul cabinetului parlamentar.

Le mulțumesc în mod deosebit colegilor din echipa CURAJ pe lista cărora am candidat la președinția USR. Cred că opțiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opțiune la fel de validă și de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, și îi îndrum pe toți cei care decid să rămână în USR să îi susțină.

Cred în partide deschise, în care cei care au viziuni comune dialoghează și lucrează împreună într-un mod deschis și eficient. Vă invit să fiți alături de mine, alături de noi. Vă invit să lucrăm împreună și în 2024 să trecem împreună pragul speranței, prin muncă susținută!” a scris Cătălin Teniță, pe Facebook. 

Avertismentul echipei ”Curaj”, după plecarea lui Dacian Cioloș

”Dacă USR PLUS nu va reuși în acest efort de introspecție și de revenire la valorile fondatoare, atunci vom fi pierdut cu toții - pentru că partidul care a insuflat atâta speranță va dispărea, chiar dacă va mai exista undeva pe hârtie sau în Parlament. Și atunci Dragnea, Ciolacu, Ciucă și toți ceilalți care au transformat țara în feudă personală se vor bucura că forțele reformatoare slăbesc și dezamăgesc.

Noi, Echipa Curaj, facem un apel către membri să strângem rândurile și să producem schimbarea în partid, inclusiv la Congresul de la finalul acestui an. Le spunem simpatizanților: avem nevoie de ajutorul vostru. Veniți în USR PLUS alături de noi. Partidul acesta este în aceeași măsură și al vostru, nu doar al membrilor actuali și, cu atât mai puțin, al câtorva persoane din conducere care ne-au adus de la 23% la 9% și care nu au reușit, din păcate, să evite ruptura partidului” avertiza echipa ”Curaj” după plecarea lui Dacian Cioloș din USR. 

Citește mai mult aici

REPER, înființat oficial în 3 august 2022

”Partidul REPER a primit astăzi confirmarea înființării oficiale de la Tribunalul București. Mă bucur să anunț acest lucru ca pe un act normal și firesc într-o lume în care libertatea politică se poate exprima fără condiționalități și influențe obscure. E un pas formal care confirmă câteva schimbări de bun augur în administrația românească petrecute în ultimii ani. Dar mai avem extraordinar de mult de muncă pentru a schimba cu adevărat România în bine.

REPER își va respecta promisiunile către cetățeni și va milita pentru o clasă politică onestă, o politică transparentă și o relație deschisă cu societatea civilă. Suntem un partid al cetățenilor care are o singură prioritate: transformarea României într-o societate funcțională și capabilă să deservească nevoile tuturor cetățenilor români. Politica trebuie să fie simplă și să transforme în realitate cererile societății. Partidele care nu le răspund cetățenilor sunt organizații inutile și a căror existență este motivată exclusiv de interesul personal al unor găști politice” anunța Dacian Cioloș. în 3 august. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel