Data publicării:

Nu cumpăra aceste produse din supermarket. Sfaturile unei celebre nutriționiste

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Cover designed by Freepik - chandlervid85
Cover designed by Freepik - chandlervid85
Una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din Austrlia a spus ce produse să nu cumperi de la supermarket.

Susie Burell este una dintre cele mai cunoscute nutriționiste din Australia și dorește să facă accesibilă tuturor oamenilor alegerea unor alimente sănătoase atunci când merg la supermarket, potrivit Daily Mail.

Primul pas este reevaluarea listelor de cumpărături – începând cu articolele care fac mai mult rău decât bine atunci când nu sunt consumate. Într-un videoclip, Susie a spus că nu cumpără niciodată alimente pe bază de aluat produse comercial.

„Sunt foarte puține produse de panificație în supermarket-uri care să nu conțină margarină, de aceea este bine să le evităm.

De asemenea, refuz să cumpăr carne. Nu doar că există foarte puțină carne în aceste produse, dar sunt multe grăsimi, coloranți, aditivi și alte ingrediente procesate.

Consumul ridicat de mezeluri este asociat cu riscul dezvoltării cancerului intestinal.

Noodles care se prepară instant au conținut ridicat de sare și monoglutamat de sodiu. Problema nu este fideaua, ci pliculețele cu condimente care vin la pachet.

De asemenea, nu cumpăr niciodată băuturi răcoritoare care conțin zahăr și coloranți artificiali. O singură doză de 375 ml conține 9 linguri de zahăr. Strâns legat de creșterea în greutate la copii și adulți, o singură cutie de 375 ml conține 9 lingurițe masive de zahăr. Toate sunt la fel de rele. Nu există loc pentru băuturi răcoritoare cu zahăr într-o dietă sănătoasă

Nutella conține mul ulei și zahăr, în timp ce brioșele și produsele de patiserie au cel puțin 30 grame de zahăr per porție”, a spus nutriționista celebră, potrivit Dailymail.com.

În ceea ce privește verificarea ingredientelor, Susie se ferește de nuci tartinabile cu mai mult ulei și zahăr decât nuci.

„Dacă aveți acasă un blender sau un robot de bucătărie, puteți să vă faceți propriile tartine și să puneți în ele doar produse sigure pentru sănătate“, a mai zis nutriționista.

De asemenea, nu cumpără prăjituri sau brioșe cu mai mult de 30 g de zahăr.

Ea recomandă, practic, evitarea următoarelor produse:

- nuggets de pui

- noodles instant

- nutella

- sucuri acidulate

- brioșe

- produse de patiserie mezeluri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel