Data actualizării:
Data publicării:

„Nu avem apă, nu avem de mâncare”. Nada Baker, o româncă blocată în Fâșia Gaza, apel către autoritățile din România: Vreau să mă scoată de aici, să trăiesc

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Hamas ar putea elibera cei aproape 200 de ostatici israelieni. Care este condiția / Foto: Agerpres
Hamas ar putea elibera cei aproape 200 de ostatici israelieni. Care este condiția / Foto: Agerpres
Nada Baker, o româncă blocată în Fâșia Gaza, locuiește cu soțul și bebelușul de doar 6 luni în Israel. Aceasta a spus cum se descurcă și ce face pentru a supraviețui în condițiile în care nu au alimente și nici apă. Femeia are și un apel către autoritățile din România „vreau să mă scoată de aici, să trăiesc”.

„Nu avem apă deloc, nici de băut, nici caldă. Scoatem apă, dar nu este bună pentru băut. Nici mâncare nu mai este, pâine nu mai este. Astăzi au bombardat o brutărie și nu mai este deloc. 

Când voiam să cumpărăm pâine trebuia să stăm într-un loc unde așteptau 200 de persoane. Nu mai avem deloc pâine, mâncare. Stăm aici și așteptăm să murim.

Nu este apă, nu este curent, nu este nimic pentru a trăi. Aș vrea să-i spăl băiatului haine, aș vrea să-i fac baie, dar nu pot. 

Copilului îi dau lapte, dar nu prea mai am nici lapte. Îi dau biscuiți cu lapte, cu apă, nu știu ce să mai fac.

Toată noaptea bombardează lângă noi. Noi stăm doar în casă, nu știm absolut deloc ce se întâmplă afară, doar auzim războiul”, a spus Nada Baker.

„Nu mi-e frică să nu mor, ci că va rămâne băiatul singur”

Nada Baker, o româncă blocată în Fâșia Gaza și mamă a unui bebeluș de doar 6 luni, a spus că cea mai mare frică a sa nu este să moară, ci să nu rămână băiatul singur.

„Îmi iau copilul în brațe, îi pun mâinile la urechi și stăm pe jos. Nu mi-e frică să nu mor, ci că va rămâne băiatul singur. În fiecare zi spunem că e ultima și când ne trezim ne întrebăm cum de mai trăim. Mă uit la băiatul meu și spun că nu a văzut nimic în viața asta. 

Nu există loc unde să stai și să nu bombardeze. Foarte mulți oameni din Gaza au murit. 

Am sunat-o pe mama după ce au bombardat spitalul și i-am spus 'Mamă, cred că o să mor'. Nu mai știu de capul meu. Dacă au bombardat un spital, la ce să ne așteptăm? Mama mi-a spus că trebuie să trăiesc. Am plâns pentru sutele de oameni care au murit.

Nu avem curaj să ieșim în stradă. O singură dată am ieșit în stradă, atunci am văzut oameni pe jos. Nu mai este nimic cum a fost. I-am spus soțului că dacă mă mai duc afară, eu nu mă mai întorc. 

Acum stăm la un om, dar nu-l cunoaștem. Au bombardat pe lângă noi foarte mult. 

Este aici un supermarket, dar nu mai este nimic. Punem macaroane în apă și mâncăm, în rest nu este nimic.

Dacă avem probleme medicale nu avem cum să facem rost de medicamente. În spitale nu este loc. Au fost făcute analize la oameni pe stradă”, a precizat Nada Baker la B1 TV. 

„Am un apel pentru autorități și anume să mă scoată de aici, să trăiesc”

„În prima zi mi-a fost frică de război, în a doua zi mi-a fost frică de război, în a treia zi, când am văzut că toată lumea moare, m-am așteptat să mor și eu, a patra zi am fost sunați de la Ambasada României și ne-au spus că încearcă să ieșim și că fac tot ce pot. 

Am un apel pentru autorități și anume să mă scoată de aici, să trăiesc. 

Aș vrea să vin în București. Acolo îi am pe mama, bunica și bunicul. Familiei mele îi spun să nu se mai uite la știri, dacă e ceva rău vor știi de la mine”, a mai declarat Nada Baker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel