Nu aruncați fețele de pernă vechi: iată la ce le puteți folosi. Sfaturile gospodinelor cu experiență
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu aruncați fetele de pernă vechi,  iată la ce le puteți folosi. Sursa foto: freepik.com
Nu aruncați fetele de pernă vechi, iată la ce le puteți folosi. Sursa foto: freepik.com
Lenjeria de pat își pierde aspectul decent în timp. Dar lenjeria de par poate fi folosită în alte scopuri, spun gospodinele.

De exemplu, gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată fetele de pernă vechi, deoarece acestea pot fi adaptate la diferite nevoi. Mai jos sunt câteva trucuri care vor da o viață nouă unei fete de pernă veche.

Sac pentru mașina de spălat. Unele lucruri se recomandă să fie spălate în mașină de spălat, puse într-o pungă specială. Această pungă poate fi înlocuită cu ușurință cu o față de pernă veche.

Husă de protecție pentru haine. Dacă veți face o gaură în fața de pernă, în care veți băga cuierul, fața de pernă poate deveni o husa excelentă, care va proteja hainele de praf. Trebuie să puneți rochii lungi într-o astfel de husă? Pur și simplu trebuie să tăiați capetele mai multor fețe de pernă și să le coaseți împreună până când husa are lungimea dorită.

Prosoape curate și strălucitoare: ai nevoie de un cuptor cu microunde și o pungă

Haine noi. Fetele de pernă pot fi folosite pentru a coase haine pentru copiii mici. Aceste haine sunt perfecte pentru copiii care se joacă pe podea sau în curte după o ploaie. Chiar dacă copiii le murdăresc, astfel de haine sunt ușor de spălat.

Haine pentru păpuși. Oferiți o față de pernă veche fiicelor, care vor actualiza garderoba păpușilor preferate. Cu ajutorul vostru, fetițele vor putea coase hăinuțe noi pentru păpuși.

Pungă de pânză. O pungă de pânză este o opțiune excelentă pentru depozitarea fructelor uscate, a semințelor sau și a produselor vrac. Dacă aveți o cămară mai mare, puteți turna fasole, mazăre, semințe de floarea soarelui și alte produse în pungi de pânză, făcute din fețe de pernă.

Este suficient doar să răsucești marginea feței de pernă și să o coși în așa fel încât să poți strânge sfoara care va închide punga.

Obiectele și suprafețele din casă, care nu pot fi șterse cu șervețele de hârtie. Este o mare greșeală

Căptuşeală. O față de pernă veche poate fi un material de căptușeală excelent, de exemplu, pentru o geantă de cumpărături sau un rucsac.

Canapea pentru animalele de companie. Pisica sau cățelul vor aprecia o canapea nouă făcută dintr-o față de pernă veche. Chiar și un copil poate reuși. Trebuie doar să puneți umplutura înăuntru și să o fixați. 

Sortarea hainelor. Puneți câteva fete de pernă în baie pentru a sorta hainele. Atunci nu va trebui să sortezi grămadă de lucruri murdare înainte de fiecare spălare. Când este timpul să spălați, va fi suficient să puneți pur și simplu articolele din fața de pernă în cuva mașinii de spălat și să rulați programul dorit.

Cum poți scăpa de gheața din congelator? Trucul gospodinelor inteligente

Acestea sunt doar câteva idei de utilizare a fetelor de pernă vechi. De fapt, sunt mult mai multe, pentru că totul depinde de nevoile și aptitudinile gospodinelor de a recicla lucrurile vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel