Nu aruncați covorașul din baie, care pare uzat. Îl puteți face din nou pufos și moale. Iată cum
Tuturor ne place ca după baie să pășim pe un covor curat și moale. La început, covorașul va fi exact așa cum îl dorim.
Dar, după câteva luni, vom observa că acesta nu mai este pufos și nu miroase plăcut. Cum se poate remedia situația? Iată cele mai frecvente greșeli de îngrijire a covoarelor de baie.
În primul rând, atunci când alegem un covor pentru baie trebuie să cumpărăm unul care poate fi curățat în mașina de spălat.
Covoarele de baie nu trebuie spălate cu detergent praf, deoarece acesta nu se dizolvă complet, se instalează în fibre și le întărește. Vom folosi detergent gel sau săpun.
Spală corect blugii în mașina de spălat și nu folosi, niciodată, balsam de rufe
Temperatura de spălare nu trebuie să depășească 40 de grade. Nu vom folosi balsam, deoarece lichidul se acumulează în țesătură.
Un astfel de covoraș se usucă mai greu și absoarbe mai repede umezeala. De asemenea, nu vom folosi înălbitori și pudre cu efect de albire. Aceste substanțe accelerează procesul de uzură a fibrelor.
Covorul trebuie spălat cel puțin o dată pe săptămână. Din punct de vedere vizual, poate părea curat, dar, din cauza umidității din baie, bacteriile se înmulțesc mai repede într-un astfel de mediu.
Cămășile îngălbenite vor fi albe ca zăpada, dacă știi acest truc
Pentru a obține cel mai curat rezultat, covorul trebuie spălat în două etape. Mai întâi, vom pune covorul într-un lighean la înmuiat, apoi îl vom freca cu săpun de rufe. Orice săpun de uz casnic este potrivit în acest scop. Covorul trebuie frecat pe ambele părți. După aceea, îl vom lăsa 15 minute, cu săpun de el.
Al doilea pas este să punem covorul în mașina de spălat. Dacă covorașul este pe o bază tare sau nu poate fi spălat la mașină (producătorul trebuie să fi indicat aceste informații pe etichetă), îl vom spăla manual.
Covorul se spală la cel mult 40 de grade. Nu în ultimul rând, vom adăuga câteva linguri de bicarbonat de sodiu în gelul de spălat. De asemenea, vom adăuga 100 ml de apă și 1/2 linguriță de acid citric dizolvat, în compartimentul pentru balsam.
BONUS. Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate
Mirosul de mucegai din dulapuri și sertare este o problemă, cu care se confruntă mai multe persoane. Pe termen lung, această problemă poate deveni obositoare și enervantă.
Pentru a rezolva această situație, ar trebui să încercăm să folosim câteva remedii de-ale bunicii, care sunt surprinzător de utile.
De acel miros îngrozitor de mucegai și umezeală, pe care îl simțim când deschidem dulapurile sau sertarele, ne scapă zeci de metode. Dar unele remedii ale bunicii ne-ar putea face sarcina mai ușoară și mai rapidă.
Scapă rapid de mirosul urât al pantofilor: trei moduri eficiente, verificate de gospodine
Să eliminăm rapid acel miros groaznic de mucegai din dulapuri și sertare ne poate ajuta un ingredient pe care îl folosim întotdeauna în bucătărie. Vorbim despre rozmarin, o plantă aromatică, care ne va ușura sarcina.
Mai întâi, trebuie să golim complet dulapurile și sertarele. Scoatem toate hainele, pantofii, lenjeria. Acum, trebuie să spălăm bine toate obiectele vestimentare cu detergenți speciali.
Ștergem bine rafurile și pereții interiori ai dulapului cu o cârpă, înmuiată în apă cu oțet. După ce se usucă, în fiecare colț al dulapului și al sertarului așezăm câte o crenguță de rozmarin, pusă într-un plic de pânză, ca planta să nu-și piardă frunzele.
Combină smochinele cu ricotta și vei obține o explozie de gust și aromă. Va deveni desertul preferat
Mirosul puternic și proaspăt, eliberat de această plantă aromatică, ar putea rezolva cu adevărat problema. Deci haideți să scăpăm rapid de acel miros groaznic de mucegai cu acest remediu natural.
Iată ce substanțe ne scapă de mirosurile neplăcute ale hainelor:
Bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu, combinat cu oțet alb, ne ajută să scăpăm de mirosul neplăcut al hainelor, dar și de diverse impurități.
Avem nevoie de 1/4 cană de bicarbonat de sodiu (40g), 1 cană de oțet alb (250 ml). Luăm un recipient adânc și amestecăm în el oțetul și bicarbonatul de sodiu. Aplicăm amestecul rezultat pe haine și îl lăsăm să acționeze timp de 30 de minute. Alternativ, îl putem adăuga într-unul dintre compartimentele mașinii de spălat și putem rula un ciclu normal de spălare. Clătim, apoi, hainele în mod normal și le uscăm într-un spațiu bine ventilat.
Scapă rapid de petele galbene de pe tavan. Iată ce trebuie să faci înainte de a aplica varul lavabil
Pachete de orez. Dacă avem mucegai în dulapuri, pungile de orez sunt perfecte. Orezul absoarbe umezeala și împiedică ciuperca să se răspândească.
Luăm 5 linguri de orez (100 g), 6 picături de ulei esențial de levănțică, săculeți din pânză. Împărțim orezul în pungi și adăugăm uleiul esențial de lavandă. Așezăm apoi pungile în colțurile dulapului sau le putem agăța lângă haine. Pachetele cu orez trebuie înlocuite periodic pentru a menține camera fără mucegai și mirosuri neplăcute.
Suc de lămâie și sare de mare. Dacă detergentul de rufe nu-și face treaba și lasă un miros urât pe hainele preferate, atunci trebuie să-l completăm cu un amestec de suc de lămâie și sare de mare. Acestea ajută la îndepărtarea murdăriei dificile și, în același timp, vor neutraliza mirosul neplăcut de mucegai și transpirație care se întipărește în haine.
Luăm sucul de la 2 lămâi, 3 linguri de sare de mare (30 g), 5 pahare de apă (1250 ml). Stoarcem sucul de la lămâi și îl amestecăm cu sarea de mare și apa în același recipient. Înmuiem hainele timp de 20 de minute în amestecul rezultat și apoi le clătim în mod normal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News