Nu arunca resturile de săpun: le poți recicla cu succes și crea arome noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca resturile de săpun - le poți recicla cu succes și crea arome noi. Sursa - Pexels
Nu arunca resturile de săpun - le poți recicla cu succes și crea arome noi. Sursa - Pexels
Dacă sunteți o persoană care preferă să folosească săpun solid în locul celui lichid, știți că nu este nevoie să aruncați resturile rămase. De fapt, le puteți recicla în mai multe moduri. Pornind de la o bucățică mică de săpun puteți crea una nouă.  

Mai întâi, va trebui, o perioadă de timp, să adunați toate resturile de săpun. Când vine momentul, dați, prin răzătoare toate resturile de săpun, pe care le-ați adunat, apoi puneți-le într-o cratiță, pentru ca să le topiți la bain-marie. Pregătiți, între timp, niște forme speciale de silicon, pe care va trebuie să le dați cu pudră de talc. 

În aceste forme veți turna săpunul topit, care trebuie lăsat să se răcească și să se solidifice, timp de aproximativ două săptămâni, într-un loc răcoros, uscat și întunecat. După aceea, scoteți-l din forme și folosiți-l. Pentru a-l face mai emolient, puteți adăuga, în momentul preparării, câteva picături din uleiul esențial preferat. În așa fel, veți crea un săpun nou cu o aromă preferată.

Pune o cană de orez în dulap. Hainele vor fi parfumate și vei scăpa de umezeală

Dacă v-ați întors dintr-o vacanță și ați adus de la hotel, câteva dintre micile săpunuri oferite cadou oaspeților, vă sfătuim să nu le aruncați. Deci, de ce nu încercați să le folosiți pentru a face săpun lichid din ele? Procesul este rapid și ușor.

Amintiți-vă, totuși, că săpunul lichid, făcut din săpunuri solide, va avea o consistență diferită de cea a săpunurilor lichide de pe piață. În plus, trebuie folosit în câteva zile, ca să nu devină un teren de reproducere a germenilor.

Nu mai aruncați pliculețele de ceai. Cinci idei geniale cum să le refolosești în viața cotidiană 

Iată cum se face săpunul lichid: Apa se pune la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă săpunul răzuit și se lasă focul mic. Săpunul trebuie să se topească și să se amestece cu apa fără să rămână cocoloașe. Când săpunul s-a dizolvat complet, lăsați-l să se răcească. În timp ce se răcește, veți observa că se va îngroșa și se va transforma într-un fel de jeleu.

Când este complet rece, turnați-l în orice flacon sau distribuitor cu pompiță. Înainte de a închide recipientul, trebuie să amestecați săpunul cu o lingură.  În cele din urmă, puteți închide recipientul și folosi produsul obținut ca săpun lichid pentru mâini sau gel de duș.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel