Nu arunca o mușcată care a crescut înaltă: află cum îi poți da a doua viață
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu arunca o mușcată care a crescut înaltă, află cum îi poți da a doua viață. Sursa foto: freepik.com
Nu arunca o mușcată care a crescut înaltă, află cum îi poți da a doua viață. Sursa foto: freepik.com
Dacă mușcata nu este tunsă, poate crește destul de repede. Și, în loc de un tufiș frumos și luxuriant, va crește o tulpină lungă cu o singură floare în vârf.

Desigur, nu există nici un aspect estetic în asta. Totuși, nu te grăbi să arunci o muşcată prea crescută, deoarece îi poți da a doua viață!

Dacă muscata este tăiată corect, după 1,5-2 luni tăietura se va vindeca, iar lăstarii tineri vor crește în lateral. Și o tulpină lungă va deveni un tufiș luxuriant!

Laptele acru, un supliment util pentru castraveții din grădină. Află cum se aplică!

Taie mușcata astfel încât să rămână dedesubt 5-6 muguri. Nu este nevoie să tratezi tăietura cu nimic, deoarece se va vindeca singură.

Mușcata are o rădăcină bine dezvoltată și  poate fi hrănită imediat cu un îngrășământ complex sau cu azot. Și poți face un butaș dintr-un băț tăiat, care va da și el rădăcini.

Mușcatele vor fi pline de flori până la iarnă. Cum să obții rezultate excelente cu câteva trucuri

Taie tulpina crescută la 10 cm. Îndepărtează toate frunzele în exces, cu excepția a 2-3 bucăți. Acum tăietura trebuie lăsată să se usuce. Nu este necesar să aștepți mult timp: câteva ore vor fi suficiente: de îndată ce frunzele se ofilesc puțin, plantează butașii în pământ.

Planta care conține mai mult calciu decât un litru de lapte

Plantează-i în sol obișnuit, făcând o adâncitură cu ajutorul unui creion. Și udă pământul cu puțină apă sau cu o  soluție de Fitosporin-M pentru flori și plante de interior.

Lasă planta într-un loc nu prea cald și însorit. Butașii de mușcată prind repede rădăcini chiar și fără stimulenți suplimentari de creștere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel