Nu arunca niciodată aceste resturi în chiuvetă: vei scăpa de blocaje și de mirosurile urâte din bucătărie
Multe persoane au obiceiul de a arunca absolut orice în chiuvetă.
Dacă abilitățile dumneavoastră culinare nu se ridică la nivelul așteptărilor, nu trebuie să aruncați mâncarea în chiuvetă, pentru a evita formarea blocajelor în țevi.
Vă recomandăm să rețineți că nu aveți voie să aruncați în chiuveta următoarele resturi:
grăsime și ulei fierbinte - când se răcesc, se întăresc și formează un dop în scurgere;
făină și aluat - când sunt umede, ambele se umflă, iar apoi alte deșeuri se lipesc de ele;
zaț de cafea - nu se dizolvă, se lipește de țevi și, acumulându-se, devine o cauză de blocaj;
cojile de legume și fructe tocate - nu se dizolvă și, prin urmare, se acumulează și formează blocaje;
argilă după o mască de față - atunci când este udă, se întărește, se lipește de țevi și provoacă obstrucție;
semințele din fructe și legume - se acumulează în scurgere și creează blocaje. Deci este mai bine să le trimiteți în găleată.
Apropo, filtrele clasice, care sunt instalate în chiuvetele moderne, au orificii prea mari prin care pot trece cu ușurință gunoiul și deșeurile alimentare.
Gospodinele cu experiență nu aruncă aspirina expirată: vei fi surprins ce poți face cu pastilele
Aspirina poate fi folosită și în alte scopuri, chiar dacă a expirat. Iată secretele gospodinelor cu experiență:
Prelungesc viața buchetelor de flori. Majoritatea dintre noi aduc buchete de flori, pentru a-și face face casele mai frumoase și mai confortabile. Dar plantele nu ne încântă prea mult timp cu prezența lor, deoarece se ofilesc. Dacă vom adăuga o aspirină pisată în vaza cu apă, atunci florile pot rezista și o săptămână.
În casa ta va mirosi mereu plăcut: metoda coreeană care îi va surprinde pe mulți
Curăță cada și chiuveta. Menținerea curățeniei și a unui aspect alb al instalațiilor sanitare nu este o sarcină ușoară. Nu întotdeauna avem la îndemână produsele necesare. Prin urmare, putem zdrobi câteva pastile de aspirină și le putem folosi în loc de detergent.
Curăță lucrurile albe. Dacă hainele au devenit galbene sau gri, atunci putem adăuga, în mașina de spălat, și câteva pastile zdrobite de aspirină. Dacă pe hainele albe apare o pată, atunci poate fi ușor eliminată cu aspirină.
Câteva tablete de aspirină se zdrobesc și se diluează cu apă. Frecați petele de pe haine cu această pastă. Lăsați pasta să acționeze câteva ore înainte de a spăla haina.
BONUS. Detergent ecologic, făcut în casă: este de 4 ori mai ieftin și foarte eficient. Elimină rapid toate petele
Detergenții de rufe, catalogați ca fiind ecologici, sunt de câteva ori mult mai scumpi decât detergenții obișnuiți.
Se crede că astfel de detergenți nu sunt doar ecologici, ci spală mai bine hainele. Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au învățat să facă în casă detergenți ecologici cu costuri puține.
Ingrediente:
săpun pentru îndepărtarea petelor - 125 grame,
săpun de rufe - 200 grame,
bicarbonat de sodiu - 300 de grame,
acid citric - 100 grame,
sare de mare - 250 grame.
Modul de preparare
Săpunul se dă prin răzătoare. Acesta va spori efectul detergentului asupra murdăriei. Și săpunul de rufe, care este eficient împotriva multor tipuri de poluare, se dă prin răzătoare.
Fulgii de săpun trebuie să se usuce bine, așa că este bine să-i lași, peste noapte, întinși pe un prosop într-un loc cald și uscat.
În continuare, fulgii de săpun se toarnă într-o pungă de plastic și se zdrobesc și mai mult. Cu cât săpunul este mai fin, cu atât se dizolvă mai bine.
Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată
Se amestecă bine fulgii de săpun și se adaugă bicarbonatul de sodiu. Urmează 100 de grame de acid citric, care este indispensabil atunci când vine vorba despre îndepărtarea urmelor de uzură de pe haine.
Un alt ingredient este sarea de mare (250 g). Cristalele mari de sare trebuie măcinate într-o râșniță de cafea. Rămâne doar să amestecați bine toate ingredientele și să păstrați detergentul într-un recipient. Această pudră spală perfect lucrurile albe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News