Data actualizării:
Data publicării:

'Nu am probleme de memorie', afirmă indignat Biden după acuzațiile din raportul procurorului special Robert Hur - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Preşedintele american Joe Biden, vizibil furios, a afirmat joi seară într-un discurs la televiziune că nu are probleme de memorie, după ce raportul unui procuror special l-a descris ca fiind un bărbat în vârstă 'cu memorie slabă', notează AFP.

'Sunt un om în vârstă şi ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme de memorie', a spus Joe Biden, 81 de ani, denunţând ferm faptul că raportul susţine că a uitat data morţii fiului său Beau. 'Cum naiba îndrăzneşte?', a spus el.

Video

Youtube video image

Procurorul special însărcinat cu anchetarea acuzaţiilor de gestiune defectuoasă a documentelor secrete de către Joe Biden a decis să nu recomande urmărirea penală într-un raport publicat joi, care îl descrie pe preşedintele american drept 'un bărbat în vârstă cu o memorie slabă'.

'Memoria lui s-a înrăutăţit', acuză procurorul

În raportul său de 388 de pagini, procurorul special menţionează în special un interviu de cinci ore, pe parcursul a două zile, cu Joe Biden, în cursul căruia a observat că 'memoria lui s-a înrăutăţit'.

'Nu îşi mai aducea aminte când a fost vicepreşedinte', nemaiştiind exact în ce an a început ori s-a încheiat mandatul său, nici exact anul morţii fiului său cel mare Beau, a scris procurorul. 

Citește și - Joe Biden a dezvăluit  "materiale clasificate". Nu se va confrunta cu acuzații penale după ce acesta s-a prezentat ca un "om în vârstă cu o memorie slabă"

Robert Hur a declarat că acțiunile lui Biden "prezintă riscuri serioase pentru securitatea națională", după ce a concluzionat că președintele "a reținut și dezvăluit în mod intenționat materiale clasificate".

"Am luat în considerare faptul că, la proces, Biden s-ar prezenta probabil juriului, așa cum a făcut-o în timpul interviului nostru cu el, ca un om în vârstă simpatic, bine intenționat, cu o memorie slabă", a scris el.

Fostul președinte Donald Trump, care se confruntă cu o acuzație de 40 de capete de acuzare pentru păstrarea de documente clasificate, a denunțat decizia ca fiind marca unui "sistem de justiție pe două niveluri".

Biden a salutat concluzia raportului, adăugând că "a cooperat complet" și a acceptat cinci ore de interviuri în persoană chiar și în cele două zile care au urmat atacului Hamas asupra Israelului din 7 octombrie.

Richard Sauber, consilierul special al președintelui, a declarat că greșelile la împachetarea documentelor în timp ce părăsește funcția sunt "din păcate un lucru obișnuit" și s-au întâmplat cu fiecare administrație din ultimii 50 de ani.

Dar a adăugat că nu sunt de acord cu "o serie de comentarii inexacte și nepotrivite" din raportul consilierului special. Raportul l-ar putea stânjeni pe Biden, în vârstă de 81 de ani, pe fondul criticilor potrivit cărora este prea bătrân pentru a mai exercita încă un mandat de patru ani - după ce a încercat, de asemenea, să creeze un contrast cu Trump în ceea ce privește etica personală și securitatea națională.

Hur a scris că memoria sa a fost "semnificativ limitată" atunci când a fost interogat de membrii echipei sale de urmărire penală. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel