Nu ai timp de curăţenie? Ia-ţi un aspirator robot! E salvarea tuturor gospodinelor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un aspiraror robot are numeroase beneficii. Îţi face mare parte din treaba din casă, curăţă podelele de praf, le spală, aspiră în colţuri şi... îţi poate distra pisica. Micuţele feline adoră să "călătorească" prin tot apartamentul pe roboţelul inteligent.

Dacă nu ai încă un aspirator robot, este momentul să te gândești la achiziția unei asemenea "bijuterii". Iar dacă nu înțelegi de ce este recomandat acest lucru, iată mai jos cele mai importante motive. 

Robotul aspiră în locul tău

Decât să mai pierzi timp cu aspiratorul în mână, să te plimbi prin toată casa şi să vânezi firele de praf din fiecare colțișor, mai bine ai apela la ajutorul robotului aspirator. Devine cel mai bun prieten atunci când ai animale de companie, iar la fiecare pas găsești fire de păr prin casă. Chiar dacă nu este ideal pentru o curățenie generală, un aspirator robot îți este extrem de util pentru întreținerea zilnică a curățeniei, mai ales că aspiră zilnic praful și mizeria de unul singur. Nu este nevoie decât să îi dai comanda corectă.

Unele modele au funcție de spălare

Cea mai mare parte a aspiratoarelor robot este prevăzută cu funcție de spălare, pe lângă cea de aspirare. Ce înseamnă acest lucru? Că în timp ce aspiră, laveta cu care este prevăzut șterge murdăria de pe jos, iar tu scapi de două griji în același timp, fără niciun efort. Aceste modele de aspiratoare, care au și funcție de spălare, sunt prevăzute cu un recipient de apă și o lavetă, iar la fiecare mișcare a aspiratorului podeaua va fi nu numai aspirată, ci și curată.

Poți programa și controla aspiratorul robot după nevoi și preferințe

Imaginează-ți nu numai că nu este nevoie să aspiri și să speli, ci și că altcineva face în locul tău acest lucru, în timp ce te afli departe de casă. Dacă ai uitat să pornești aspiratorul robot înainte de a pleca de acasă, nicio problemă – poți face acest lucru de la distanță, în timp ce ești în mașină sau la serviciu. Nu trebuie decât să descarci aplicația necesară, să asociezi telefonul la robot, iar apoi poți controla de la distanță dispozitivul.

Cum alegi aspiratorul robot potrivit?

Există numeroase modele de aspiratoare de acest fel, iar alegerea celui potrivit poate fi dificilă dacă nu știi mare lucru despre acestea. Atunci când alegi un ajutor de acest fel pentru curățarea casei, nu uita să ții cont de nevoile pe care le ai, apoi orientează-te în funcție de preferințe și alte aspecte pe care le consideri necesare.

Cât privește capacitatea rezervorului sau autonomia pe care o are bateria sa trebuie să decizi. Există și modele de aspiratoare robot cu capacitatea rezervorului de 1 litru, dar și de 0.25, așadar verifică acest aspect cu atenție. De asemenea, urmărește ca acesta să aibă o autonomie cât mai mare, astfel încât să te asiguri că poate curăța într-o singură sesiune toată locuința nefiind nevoie să se întoarcă mereu la stația de încărcare. Nu uita să ții cont și de nivelul zgomotului pe care îl scoate, pentru că unele modele sunt într-adevăr deranjante, dar și de accesoriile cu care este prevăzut acesta, astfel încât  curățenia să se realizeze cât mai bine, cât mai eficient. Cele mai bune aspiratoare robot vor avea un timp de funcţionare ndelungat de până la două ore sau mai mult. Unele modele cu timp de funcţionare mai redus pot avea şi un timp de încărcare mare, fiind în acest fel destul de incomod de folosit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel