”Nu ai nicio scuză”. Profesorul Adrian Mitroi explică ce să faci cu banii, indiferent că ai 18 ani sau 81! ”Trebuie să fii deștept obligatoriu”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Profesorul de finanțe comportamentale Adrian Mitroi a vorbit, pe înțelesul tuturor, despre scara investițională. 

După ce ai plătit toate facturile și rata la bancă, ce rămâne ”pleacă într-un cont de economii” spune profesorul de la ASE, Adrian Mitroi. Invitatul lui Mihai Ciobanu la ”Totul despre bani”, el a mai spus: ”Dacă ai răbdare, îți construiești o scară investițională: îți iei acum un depozit la trei luni, ca luna viitoare să-ți iei altul la trei luni. Deci acum suntem în septembrie, îți iei un depozit cu maturitate în decembrie, luna viitoare îți iei unul cu maturitate în ianuarie. Vei avea în fiecare lună un depozit care ajunge la scadență și mai agăți un pic diferențialul de dobândă. Și suta aia de lei studențească este un mare câștig. Dacă ai curaj, informație, nu ai nicio scuză. Ai 18 ani sau 81, nu poți să mai stai cu banii de pensie pe cardul de debit, nu ai niciun motiv s-o faci” afirmă Adrian Mitroi. 

”Trebuie să fii deștept obligatoriu măcar un pic, să nu fii leneș financiar. N-au voie să băltească banii acolo” afirmă profesorul. ”Nu stai cu banii cash, nici în contul curent” a concluzionat Adrian Mitroi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel