Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Nu ai folosit niciodată așa sarea - trucul care îți va schimba viața. Sursa - Pexels
Nu ai folosit niciodată așa sarea - trucul care îți va schimba viața. Sursa - Pexels
Cu siguranță nu ai folosit niciodată sare în acest mod, dar acest truc îți va schimba viața pentru totdeauna. 

Sarea este un ingredient utilizat, pe scară largă, în viața de zi cu zi. Perfectă pentru aromatizarea rețetelor este aliat valabil și în treburile casnice. În acest sens, există câteva utilizări alternative pe care nu toată lumea le cunoaște și care, odată descoperite, chiar te vor lăsa cu gura căscată.

Ai grijă să nu exagerezi mai ales când folosești sare în bucătărie, deoarece poate avea efecte nedorite asupra sănătății. Deși sarea este foarte utilă pentru aromatizarea preparatelor noastre, folosită în cantități excesive poate avea o serie de consecințe grave asupra sănătății.

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

În acest sens, conform Organizației Mondiale a Sănătății, nu trebuie să consumăm niciodată mai mult de 5 sau 6 grame de sare pe zi. Adică cam o linguriță. Acest lucru se datorează utilizării excesive a sării în bucătărie poate duce la retenție de apă, hipertensiune arterială, osteoporoză, boli ale inimii, ale vaselor de sânge și rinichilor.

Dar să vedem acum cum poți folosi acest produs într-un mod alternativ. Vei fi uimit cu siguranță!

Îți plac pastele? Iată cum să le gătești și să le consumi fără teama că te vei îngrășa

După cum am anticipat încă de la începutul articolului nostru, există multe utilizări alternative care pot fi făcute de sare . Pe lângă faptul că îl folosește în bucătărie, acest ingredient este de fapt și foarte util pentru îndeplinirea treburilor casnice. În special, acest mic truc pe care puțini oameni îl știu vă va schimba cu siguranță viața. Da, pentru că este într-adevăr foarte util.

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

sare grunjoasă;

saci de pânză;

ulei esențial de lămâie.

 

Cum trebuie să procedați

Odată ce ai găsit tot ce ai nevoie, poți pregăti pungi mici de sare pentru a le depozita în dulapuri și sertare. Procedați astfel: luați un castron mic și turnați sarea grunjoasă cu câteva picături de ulei esențial de lămâie.

Tartă cu prune: o rețetă aromată, pe care o vei adora! Se face rapid și ușor

Se amestecă bine și cu amestecul pregătit se pune în sacii din material textil. Legați bine sacii și așează-i printre haine. În așa fel, vei elimina pentru totdeauna problema umidității. Acest truc îți va schimba viața!


Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Dar nu se termină aici, pentru că sarea este foarte utilă și pentru desfundarea scurgerii chiuvetei. 

Doar amestecați sarea cu niște bicarbonat de sodiu. Puneți amestecul în chiuvetă și apoi turnați deasupra niște oțet alb. După aproximativ 30 de minute, chiuveta va fi desfundată.  

 

BONUS. Aruncă niște cuburi de gheață în chiuvetă: doar așa vei rezolva o mare problemă din bucătărie

 

Folosim cuburile de gheață pentru a răci băuturile sau pentru a calma mușcăturile de insecte. Dar unele gospodine le aruncă în chiuvetă? Vă prezentăm un turc cu un efect cu adevărat impresionant.

În chiuveta de bucătărie se găsesc adesea lucruri care nu ar fi trebuit să fie deloc acolo - resturi de mâncare, zaț de cafea sau ceai, coji de ouă sau ulei. Toate acestea cad în scurgere și pot duce la mari probleme.

Chec cu lămâie, super moale și savuros: fără ulei, unt și zahăr

Aici sunt utile cuburile de gheață. Punând cuburi de gheață în chiuvetă, o puteți păstra curată. Apropo, puteți folosi gheața din congelator sau apă simplă înghețată.

Doar turnați gheață în chiuvetă și porniți robinetul. Scurgerea se va bloca, iar apa va urca înapoi în chiuvetă în loc să curgă în scurgere. Totodată, va reveni și gunoiul care a căzut în scurgere. Dacă se întâmplă același lucru este timpul să curățați scurgerea. 

Restabiliți stratul de teflon al tigăii cu lapte: iată ce trebuie să faci când observi o mică zgârietură

Cea mai populară și probabil cea mai eficientă modalitate de a curăța o scurgere este utilizarea bicarbonatului de sodiu și a oțetului. Nu va trebui să așteptați mult pentru efect. Soluția va începe să facă spumă și să îndepărteze murdăria acumulată.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel