„Nu a fost un spectacol depravat”. Nicu Ștefănuță, reacție după scena cu „Cina cea de taină”, din ceremonia de deschidere de la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
Vicepreședintele Parlemantului European, Nicu Ștefănuță (Verzii/ALE), a reacționat după ce mai mulți politicieni naționaliști s-au declarat scandalizați de programul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

„Mie mi-a plăcut mult deschiderea Jocurilor Olimpice. Alegerea artiștilor, Lady Gaga, Céline Dion revenită din boala gravă, muzica modernă, personajele din ceremonie, diversitatea.

Franța a fost mereu un far al drepturilor și al libertăților. O contrapondere a conservatorismului mondial, de la Revoluție încoace.

Nu, nu a fost un spectacol depravat. Este pur și simplu lumea în forma ei liberă.

Îi felicit pe organizatori pentru curaj și asumare”, a scris Nicu Ștefănuță, pe Facebook.

Reacțiile politicienilor conservator

VEZI ȘI: Cina cea de Taină LGBT - JO. Corlățean (PSD): Rușine! Episod mizerabil / Sighiartău (PNL): Bătaie de joc / Târziu (AUR): Sportivii sunt hrăniți cu "mâncare din plante", în loc de carne și ouă

Debutul Jocurilor Olimpice de la Paris a stârnit reacții vehemente din partea mai multor politicieni români conservatori, după ce ceremonia de deschidere a inclus o reinterpretare a "Cinei cea de Taină" realizată de membri ai comunității LGBTQIA+.

Senatorul PSD, Titus Corlățean, a fost printre primii care au reacționat, exprimându-și nemulțumirea printr-o postare pe Facebook. Corlățean a descris momentul ca fiind o "rușine universală" și a acuzat o minoritate "stângistă și anticreștină" de parodierea identității creștine.

„O rușine universală. Aseară au debutat Jocurile Olimpice de la Paris. Au debutat însă rușinos! Cu o parodie mizerabilă la adresa identității creștine la nivel universal. 'Cina cea de Taină' întruchipată de travestiți... Cât de jos se poate duce o minoritate stângistă așa-zis progresistă, anticreștină? Tocmai am văzut...”

Corlățean a continuat, menționând că momentul controversat a umbrit prestația deosebită a Orchestrei Naționale a Franței, condusă de dirijorul român Cristian Măcelaru, în cadrul intonării imnului Jocurilor Olimpice.

FOTO: VCG via Reuters Connect

Deputatul PNL, Robert Sighiartău, a condamnat și el reinterpretarea „Cinei cea de Taină”, pe care a numit-o o "bătaie de joc" la adresa creștinismului și valorilor europene.

„Cina cea de Taină reinterpretată în stil LGBT la deschiderea Jocurilor Olimpice din Franța. O bătaie de joc la adresa creștinismului și valorilor civilizației europene. Progresismul stângist cu toate versiunile lui este cangrena care distruge zi de zi spiritul și cultura Europei. Victimele suntem noi! Ne mai putem trezi sau e prea târziu?”, a scris Sighiartău pe Facebook.

Europarlamentarul AUR, Claudiu Târziu, a denunțat la rândul său momentul din deschiderea Jocurilor Olimpice, catalogându-l drept o "blasfemie" și acuzând ideologia neomarxistă că a murdărit și a pus în primejdie valorile tradiționale.

„Ideologia neomarxistă sluțește, murdărește și pune în primejdie tot ce atinge. Cea mai recentă ieșire la rampă a acesteia se petrece la Jocurile Olimpice. Sportivii sunt hrăniți în satul olimpic cu 'mâncare din plante', în loc de carne și ouă, sub pretextul reducerii amprentei de carbon. Iar în deschiderea oficială, a fost pângărită Cina cea de Taină, maimuțărită de transexuali. Blasfemie în toată regula.”

Târziu a adăugat că și alte aspecte ale ceremoniei de deschidere, inclusiv purtarea simbolurilor satanice de către un rapper în vogă, contribuie la transformarea lumii într-un loc "în care e tot mai greu să trăiești normal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel