Novak Djokovic, debut cu dreptul la Turneul Campionilor de la Torino
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Novak Djokovic, numărul opt mondial, va juca a cincea sa finală în acest an  Foto: Facebook
Novak Djokovic, numărul opt mondial, va juca a cincea sa finală în acest an Foto: Facebook
Sârbul Novak Djokovic a debutat cu o victorie împotriva fostului câștigător al Turneului Campionilor din  2019, Stefanos Tsitsipas, al doilea favorit, din Grupa Roșie a Turneului de anul acesta.  

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul ATP, a debutat fără emoţii la Turneul Campionilor, luni, la Torino, învingându-l în două seturi, 7-6 (7/4), 6-2, pe norvegianul Casper Ruud (8 ATP), în Grupa Verde, scrie AFP.

Djokovic a avut nevoie de doar o oră şi jumătate pentru a-şi adjudeca partida, adversarul său, care participă pentru prima oară la acest turneu, punându-i probleme doar în primul set. Cu toate acestea, "scorul" a fost foarte strâns la aşi, 10 pentru sârb, 9 pentru norvegian, Ruud comiţând şi patru duble greşeli (niciuna în dreptul lui Nole).

Într-un alt meci ce va avea loc luni seara în această grupă, grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP) va juca împotriva rusului Andrei Rublev (5 ATP).

Torino reuneşte între 14 şi 21 noiembrie cei mai buni opt jucători la simplu şi cele mai bune opt perechi la dublu, potrivit Agerpres.

În cealaltă partidă din Grupa Roșie, Andrey Rublev a trecut de Daniil Medvedev, scor (7)6-7, 6-3, 7-6(7).

Novak Djokovic surprinde  spectatorii de pe Pala Alpitour

La finalul partidei, Djokovic și-a surprins fanii prezenți la Pala Alpitour din Torino cu un discurs în italiană.

„Vă mulțumesc pentru primirea voastră. De fiecare dată mă întâmpinați așa. Italia a fost în inima mea dintotdeauna. Cred că mă ajută și faptul că vorbesc puțină italiană. Am marea dorință de a câștiga, dar mă simt bine aici.

A fost un meci special, greu. Mereu se întâmplă așa cu Tsitsipas. La fel și în această seară. Contează enorm serviciul. Când servești bine câștigi multe puncte pe această suprafață”, a declarat sârbul la finalul partidei, potrivit Eurosport.

Turneul Campionilor 2022, componența grupelor

Grupa Verde

Rafael Nadal (1)

Casper Ruud (3)

Felix Auger-Aliassime (5)

Taylor Fritz (8)

Grupa Roșie

Stefanos Tsitsipas (2)

Daniil Medvedev (4)

Andrey Rublev (6)

Novak Djokovic (7).

Primii doi clasați din cele două grupe se vor califica în semifinale, acolo unde se va juca după sistemul locul unu dintr-o grupă versus locul doi din cealaltă grupă.

Meciurile de la Turneul Campionilor se joacă după regula cel mai bun din trei seturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel