Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul Galei Premiilor Laureus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Jucătorul de tenis sârb Novak Djokovic, ocupantul primului loc în clasamentul ATP, a fost desemnat sportivul anului la cea de-a 25-a ediție a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport.

Djokovic a avut un sezon 2023 remarcabil, în timpul căruia a obținut 24 de titluri de Mare Șlem, incluzând victoriile de la Australian Open, Roland Garros și US Open.

El a obținut pentru a cincea oară în cariera sa Premiul Laureus destinat celui mai bun sportiv al lumii, pe care l-a mai câștigat în anii 2012, 2015, 2016 și 2019.

În cadrul categoriei feminine, distincția pentru cea mai bună sportivă a fost acordată fotbalistei spaniole Aitana Bonmati, care a câștigat Balonul de Aur în 2023.

Bonmati a primit această recunoaștere în urma unui sezon remarcabil, în care a obținut toate trofeele, atât la nivel de echipă, cât și individual, alături de FC Barcelona şi selecţionata Spaniei.

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a fost apreciat pentru fundația sa și pentru proiectele educaționale pe care le-a desfășurat în India și Spania

Jucătorul englez Jude Bellingham, care se află la Real Madrid și a câștigat trofeul Golden Boy, a fost și el distins cu premiul pentru revelația mondială a anului, în urma debutului excepțional în echipamentul madrilen, la o vârstă fragedă de doar 20 de ani.

Echipa națională feminină de fotbal a Spaniei, care a obținut două trofee majore în jumătate de an - Cupa Mondială și Liga Națiunilor - a fost aleasă echipa anului.

Gimnasta americană Simone Biles, a fost onorată cu premiul Laureus pentru "revenirea anului", în timp ce tenismanul spaniol Rafael Nadal a fost apreciat pentru fundația sa și pentru proiectele educaționale pe care le-a desfășurat în India și Spania, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel