Noutăți în Neurochirurgie. Prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea (SANADOR), la Academia de Sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Ciurea
Ciurea
Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea este invitatul zilei la Academia de Sănătate.  

Prof. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, profesor de neurochirurgie la UMF Carol Davila București și director științific la Spitalul Clinic SANADOR, este invitatul zilei la Academia de Sănătate. Împreună cu prof. dr. Irinel Popescu, medicul Alexandru Vlad Ciurea ne va vorbi despre noutățile în neurochirurgie.

"Astăzi vorbim despre specialitățile chirurgicale în contextul lansării unei noi ediții a Tratatului de Chirurgie. Cu domnul profesor Alexandru Vlad Ciurea vom vorbi despre neurochirurgie. Domnul profesor a și coordonat volumul de neurochirurgie la precedentele două ediții, așa încât este foarte familiarizat cu subiectul și în latura sa academică, dar și în latura sa practică.

Aș începe discuția plecând de la faptul că neurochirurgia a fost o specialitate de vârf a chirurgiei și a medicinei în general și a fost una dintre cele mai tehnologizate aș spune. De multă vreme neurochirurgii operează la microscop, deci microchirurgia este un domeniu care le-a aparținut aproape dintotdeauna. Navigația s-a inventat pentru neurochirurgie, chirurgia robotică începe să-și facă loc din ce în ce mai mult tot în neurochirurgie, dar și în alte specialități.

Despre toate acestea l-aș ruga pe domnul profesor să ne vorbească și să încercăm să creionăm modul în care neurochirurgul abordează astăzi diversele afecțiuni ale creierului", a spus prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel