Nouriel Roubini avertizează Portugalia că se apropie tot mai mult de un ajutor financiar extern
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Nouriel Roubini
Nouriel Roubini

Portugalia este din ce în ce mai aproape de situaţia în care va fi nevoită să ceară un ajutor financiar extern de urgenţă, dupăc e Grecia şi Irlanda au făcut acest lucru, este de părere economistul american Nouriel Roubini, potrivit unui interviu publicat de cotidianul Diario Economico, preluat de Reuters.

Nouriel Roubini, poreclit "Dr. Doom", a declarat, pentru ziarul portughez, că Irlanda şi Grecia au insistat iniţial că nu au nevoie de sprijin intenaţional, însă au fost nevoite să apeleze la UE şi FMI din cauza înrăutăţirii condiţiilor de pe pieţele financiare. "Devine tot mai probabil. Ne place sau nu, Portugalia se apropie de punctul critic. Poate că ar fi o idee bună să solicite un bailout preventiv", a arătat economistul, citat de Mediafax.

Investitorii cer dobânzi tot mai mari pentru a împrumuta guvernul portughez, deoarece consideră că ţara este probabil următorul stat din zona euro care va avea nevoie de ajutor extern.

Puţini economişti sunt însă dispuşi să estimeze o cronologie a evenimentelor pentru Portugalia în privinţa presupusei intervenţii internaţionale.

În privinţa Spaniei, Roubini a afirmat că Europa nu are destui bani ca să poată vorbi despre un pachet de "bailout" destinat Madridului. Acest fapt creşte presiunea asupra Spaniei şi impune măsuri de evitare a unei situaţii în care ţara ar avea nevoie de ajutor extern.

Citeşte şi:

Economia spaniolă e în cădere liberă. E prea mare ca să fie salvată. Zapatero este cheia salvării monedei euro. Dar, asemenea lui Băsescu, îl ia pe NU în brațe

Cum se salvează o ţară de la imposibilitatea de plăţi în UE. Spania şi Portugalia, următoarele pe listă

Împrumut de urgență de peste 80 de miliarde de euro pentru salvarea sistemului bancar irlandez

De ce va adopta Grecia noi măsuri de austeritate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel