Noul Stadion Ghencea se inaugurează miercuri, 7 iulie, cu meciul de gală Steaua – OFK Belgrad
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Stadionul Ghencea
Foto: Facebook Stadionul Ghencea
Noul Stadion Ghencea se inaugurează astăzi, 7 iulie, cu meciul de gală Steaua – OFK Belgrad.

Steaua București joacă miercuri de la ora 19.00 cu formația OFK Belgrad cu ocazia inaugurării noului Stadion Ghencea. Partida se desfășoară sub semnul cifrei 7, mai multe evenimente ale clubului fiind legate de acest număr. Militarii vor retrage tricoul cu numărul 7, purtat de Marius Lăcătuș, transmite Mediafax.

Ce reprezintă semnul cifrei 7

Pentru clubul militar, partida are o însemnătate aparte, vechia arenă fiind inaugurată în compania aceleiași echipe, pe 9 aprilie 1974. Meciul se joacă sub semnul cifrei 7, una care a marcat istoria clubului militar. Cel mai important eveniment legat de acest număr este câștigarea Cupei Campionilor, pe 7 mai 1986. Dar tot legat de cifra 7 pot fi menționate și alte evenimente precum aniversarea a 47 de ani de la inaugurarea fostului stadion, în 1974, dar și data de naștere a Clubului Sportiv al Armatei, înființat în 7 iunie 1947.

Cu ocazia partidei de miercuri, CSA Steaua va retrage definitiv tricoul cu numărul 7, cel purtat de legenda Stelei, Marius Lăcătuș. Acesta va fi prezent la festivitățile organizate înaintea meciului de miercuri și va face declarații în fața suporterilor prezenți la stadion. Evenimentul va marca și cei 35 de ani trecuți de la câștigarea la Sevilla, în fața Barcelonei, a primului și singurului trofeu al Ligii Campionilor din istoria fotbalistică a României, ocazie cu care au fost invitați la inaugurarea noului stadion toți componenții generației de aur a anilor 80.

Peste 15 mii de suporteri, așteptați pe stadion


Arena va fi ocupată în proporție de 50 la sută, peste 15.000 de suporteri fiind așteptați în tribunele noii arene. Oaspeții au anunțat că o parte a componenților galeriei Plava Unija vor ajunge și ei să își susțină favoriții. Tot miercuri, Monetăria Statului va lansa emisiunea medalistică aniversară „35 de ani de la Câștigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal de către Steaua București”.

Pachetul aniversar este alcătuit din medalie, cutie imitație piele și etui personalizat și poate fi achiziționat la prețul de 497 lei/set pentru medalia din argint și de 196 lei/set pentru medalia din aliaj de cupru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel