Noul șef al armatei britanice, scrisoare către militarii din subordine: "Să se pregătească să lupte din nou în Europa" 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
 Armata britanică trebuie să se pregătească să lupte din nou în Europa, a spus noul șef al militarilor din Marea Britanie, potrivit BBC.

Noul șef al armatei britanice a trimis un mesaj de îmbărbătare trupelor sale. El le-a transmis militarilor să fie gata să facă față amenințării reînnoite din partea Rusiei, în urma invaziei acesteia în Ucraina.

Într-o scrisoare adresată „tuturor gradelor și funcționarilor", generalul Sir Patrick Sanders subliniază amenințarea reprezentată de Rusia și subliniază faptul că este primul șef al Statului Major General „din 1941 încoace care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o mare putere continentală".

Generalul Sanders mai spune că „invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal - de a proteja Regatul Unit și de a fi gata să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat - și întărește cerința de a descuraja agresiunea rusă prin amenințarea cu forța".

Generalul Sanders și-a stabilit obiectivul de a „accelera mobilizarea și modernizarea armatei pentru a întări NATO și a refuza Rusiei șansa de a mai ocupa o parte din Europa”.

„Noi suntem generația care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa", a adăugat generalul.

O sursă din domeniul apărării a declarat că nu este surprinzător că noul șef al armatei s-a adresat trupelor sale într-un astfel de mod, subliniind deteriorarea situației de securitate din Europa.

Scrisoarea a fost trimisă pe 16 iunie prin intermediul serviciului intern al Ministerului Apărării.

Marea Britanie s-a implicat activ în Ucraina. Boris Johnson, întâlniri frecvente cu Zelenski 

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că Occidentul trebuie să continue să-i susţină pe ucraineni în contextul în aceştia încearcă să-şi recupereze teritoriul ocupat de Rusia, afirmând că ar fi o "catastrofă" dacă preşedintele rus Vladimitr Putin ar obţine victoria, relatează sâmbătă dpa.

În declaraţii făcute după revenirea în Regatul Unit după o vizită neanunţată la Kiev, şeful guvernului britanic a avertizat că Ucraina nu trebuie încurajată să accepte o "pace proastă" care pur şi simplu ar fi preludiul unei noi ofensive ruse.

De asemenea, Johnson şi-a apărat decizia de a pleca vineri de la o conferinţă a conservatorilor din nordul ţării pentru a se putea întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Momentul ales pentru vizită a dus la acuzaţii că desconsideră nordul, chiar înainte de un scrutin crucial în Wakefield, West Yorkshire, pe care conservatorii au mare şanse să o piardă.

Johnson: Ucraina suferă teribil



Boris Johnson a declarat presei la revenirea în ţară, la baza RAF Brize Norton, că era important să fie demonstrat sprijinul Regatului Unit într-un moment în care Ucraina "suferă teribil" din cauza ofensivei ruse în desfăşurare din Doneţk.

"Cred că este foarte important să merg în Ucraina într-un moment în mod special crucial. Îngrijorarea pe care o avem este că puţină oboseală faţă de chestiunea ucraineană începe să se instaleze în lume. Este foarte important să arătăm că suntem alături de ei pe termen lung şi că le asigurăm rezilienţa strategică de care au nevoie", a mai spus Johnson.

În convorbirile sale cu preşedintele Zelenski, premierul britanic a spus că ţara sa este gata să antreneze zeci de mii de soldaţi ucraineni în timp ce continuă luptele împotriva ruşilor.

Boris Johnson a mai spus că este foarte important ca ruşii să fie împiedicaţi să "îngheţe" conflictul, pentru a-şi putea consolida câştigurile înainte de a organiza un nou atac.

"Ar fi o catastrofă dacă Putin ar câştiga", a spus Johnson.

"Nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să spună: 'Să îngheţăm conflictul, să avem un armistiţiu ca în 2014'. Pentru el asta ar fi o mare victorie. Am avea o situaţie în care Putin va reuşi să-şi consolideze câştigurile şi apoi să lanseze un alt atac", a atras atenţia şeful guvernului de la Londra.

"Trebuie să transmitem cu claritate că-i sprijinim pe ucraineni în ambiţiile lor de a-i izgoni pe ruşi, de a izgoni armatele lui Putin, din toate locurile pe care le-au obţinut din 24 februarie, şi să ne asigurăm că ucrainenii nu sunt încurajaţi să facă o pace proastă, ceva care pur şi simplu nu va rezista", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel