Noul raport MCV. Barna: Nu e o surpriză şi va fi o provocare
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna FOTO AGERPRES
Dan Barna a reacționat după ce a fost publicat noul raport MCV privind România. Președintele USR susține că raportul nu este o surpriză și că este o provocare. 

Deputatul Dan Barna, preşedintele USR, a declarat că recomandările cuprinse în raportul MCV privind România prezentat de Comisia Europeană nu reprezintă "o surpriză" şi a adăugat că este "o provocare mare" pentru următorul guvern şi pentru Parlament "cum reparăm justiţia şi cum o respectăm", scrie Agerpres. 

"Am văzut doar cumva diagonal, în fugă. Nu e o surpriză şi este o provocare mare pentru următorul guvern al României. Într-adevăr, e foarte bine că am scăpat de guvernarea Dăncilă. Am spus încă de ieri că nu USR va fi acela care va împiedica plecarea Guvernului Dăncilă, a fost şi pentru noi o prioritate, am ajuns şi suntem, sper eu, la un timp foarte scurt până când acest Guvern va deveni istorie la propriu, dar efectele sunt unele foarte complexe şi va fi o provocare cum reparăm justiţia şi cum o respectăm. De aceea, punctul 1, în capitolul 1 din propunerea noastră de acord politic, este exact respectarea şi conformarea cu observaţiile MCV pentru că, într-adevăr, lucrurile au mers din prost în mai prost de câţiva ani pe acest domeniu", a afirmat Dan Barna, marţi, la finalul discuţiilor purtate de delegaţia USR cu premierul desemnat, Ludovic Orban, întrebat despre raportul MCV.

Evoluţia situaţiei privind reforma sistemului judiciar şi combaterea corupţiei în România în primele luni din 2019 a fost motiv de îngrijorări serioase, iar drept rezultat, Comisia Europeană (CE) a fost nevoită să informeze autorităţile române în mai 2019 că dacă nu sunt făcute îmbunătăţirile necesare sau dacă sunt făcuţi alţi paşi negativi, atunci Executivul comunitar va adopta măsuri în conformitate cu cadrul privind statul de drept, în plus faţă de parametrii Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), relevă cel mai recent raport din cadrul MCV, adoptat marţi de Colegiul Comisarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel