Data publicării:

Decăderea Apple: Noul iPhone stârnește mai puțin interes decât următorul Huawei

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Apple va lansa noul iPhone 16 cu funcții de inteligență artificială, dar Huawei ar putea fura lumina reflectoarelor, scrie Reuters.

Apple se pregătește să dezvăluie luni noul său iPhone 16, un dispozitiv care pune accent pe integrarea inteligenței artificiale, însă evenimentul ar putea fi umbrit de lansarea unui smartphone pliabil în trei părți, prezentat de Huawei cu doar câteva ore înainte.

Evenimentul organizat la sediul central Apple Park, din Cupertino, California, va începe la ora 10:00 PDT (20:00 ora României), iar Huawei și-a programat lansarea modelului Mate XT la scurt timp după prezentarea Apple.

Potrivit site-ului Huawei, noul telefon pliabil în formă de Z a atras deja peste 3 milioane de precomenzi, ceea ce subliniază capacitatea companiei chineze de a depăși sancțiunile impuse de SUA. Aceasta consolidează poziția Huawei pe piața chineză, unde cererea pentru funcții avansate de AI este în creștere.

"Pe piața chineză, consumatorii sunt mult mai interesați de funcțiile de AI decât în SUA", a declarat Ben Bajarin, CEO și analist principal la Creative Strategies. El a adăugat că pentru Apple va fi dificil să aducă rapid aceste inovații în China, ceea ce va pune în prim-plan performanțele hardware-ului.

În cadrul conferinței sale pentru dezvoltatori din iunie, Apple a prezentat Apple Intelligence, o nouă platformă de inteligență artificială care poate genera text, imagini și alte tipuri de conținut la cerere. Cu toate acestea, funcțiile avansate vor fi disponibile pentru utilizatori abia după lansarea unei actualizări software în octombrie, iar un upgrade complet pentru asistentul vocal Siri este așteptat la începutul anului viitor.

Lansarea Apple Intelligence în China depinde de aprobările necesare din partea Beijingului. În plus, decizia OpenAI de a bloca accesul la ChatGPT în China ar putea afecta integrarea chatbot-ului în Siri.

Vânzările de iPhone au reprezentat mai mult de jumătate din veniturile totale ale Apple, în valoare de 383 miliarde de dolari, anul trecut. În acest context, iPhone 16 este crucial pentru compania din Cupertino, care speră că noile funcții de AI vor încuraja utilizatorii să-și actualizeze dispozitivele, în ciuda scăderii vânzărilor.

În China, Apple a redus agresiv prețurile în prima parte a anului, în încercarea de a face față restricțiilor impuse de guvern și competiției tot mai mari din partea producătorilor locali.

iPhone 16 va fi primul smartphone Apple conceput în jurul acestor funcții de AI, însă ele vor fi disponibile și pe modelele iPhone 15 Pro și Pro Max, lansate anterior. Pe lângă noile modele de iPhone, Apple va prezenta și actualizări pentru Apple Watch și AirPods.

"Modul în care Apple va prezenta partea software este cheia. Investitorii vor să vadă dacă această lansare va genera un ciclu de actualizare mai mare decât de obicei", a adăugat Bajarin.

Compania Google, unul dintre principalii rivali ai Apple, și-a axat de asemenea lansările pe funcții de inteligență artificială pentru a încerca să conteste dominația Apple pe piața smartphone-urilor premium.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel