Noul film "Albă ca Zăpada" nu va mai avea pitici pentru a nu jigni persoanele cu nanism
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj: Disney
colaj: Disney
Nu se vor mai numi pitici, ci "creaturi magice".

Disney a informat că în noul film "Albă ca Zăpada", o adaptare modernă a celebrului basm al Fraților Grimm, nu vor mai apărea pitici, ci... "creaturi magice". Această schimbare a fost făcută pentru a evita lezarea morală a persoanelor cu nanism. Lansarea filmului, care era inițial programată pentru 2025, a provocat deja numeroase controverse, dar Disney speră să transmită astfel un mesaj prmotor pentru incluziune și să creacsă gradul de conștientizare a discriminărilor care continuă să existe în lume la adresa oamenilor de mică statură.

Noua interpretare a poveștii "Albă ca Zăpada" va prezenta o prințesă independentă și feministă, departe de imaginea clasică din animația originală din 1937. Disney își propune astfel să ofere o perspectivă modernă asupra personajelor și să promoveze valorile de egalitate de gen, scrie theverge.com. „Nu va fi salvată de prinţ, ea va fi cea care va stabili regulile. Această Albă ca Zăpada este o femeie puternică, imposibil de intimidat. Nu este nici pe departe ca fata naivă din poveste.... veți vedea”, a anunțat Disney.

Eroina va fi interpretată de Rachel Zegler, cunoscută pentru remake-ul filmului West Side Story, din 2021. După ce a câștigat castingul, actrița a adunat multă critică și valuri de hate în jur din partea internauților, din cauza culorii pielii.

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel