Noul Fiat Panda, rival în segmentul electric pentru Dacia Spring, ar urma să fie produs în Serbia
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Matti Blume
Foto: Matti Blume
Președintele Serbiei a vorbit despre un acord cu italienii pentru a produce Fiat Panda la Kragujevac.

Aleksandar Vucic, președintele Serbiei, speră ca noul model electric Fiat Panda să fie fabricat la fabrica Stellantis din Kragujevac (Serbia), potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Vucic a făcut această declarație duminică, după o întâlnire cu prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, dar nu a dat un termen exact pentru lansarea noului model. El a subliniat, însă, că noul automobil va impulsiona comerțul dintre Italia și Serbia, care este acum de 4,6 miliarde de euro pe an.

Fiat Panda este pentru moment fabricat aproape de Napoli

Modelul actual Fiat Panda este produs la o fabrică din apropierea orașului Napoli (Italia) și se așteaptă ca noul model să fie prezentat la jumătatea anului 2024. Stellantis, grupul auto format în 2021 prin fuziunea dintre francezii de la PSA și italo-americanii de la Fiat Chrysler, a încheiat în 2022 un acord de 190 de milioane de euro cu guvernul sârb pentru a produce mașini electrice la fabrica din Kragujevac, unde anterior se asambla modelul Fiat 500L.

În august, Olivier Francois, directorul mărcii Fiat, a spus că Stellantis vrea să adauge un al doilea model electric ieftin la oferta sa, pentru a concura cu Renault SA și producătorii chinezi.

Concurență pentru Dacia Spring

Noul model electric, inspirat din Fiat Panda, ar urma să aibă un preț mai mic de 25.000 de euro și ar urma să fie prezentat în iulie 2024, pentru a face față concurenței Dacia Spring, a afirmat atunci Olivier Francois.

Stellantis este al patrulea producător auto mondial și are 14 mărci în portofoliu, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat și Opel. Anul trecut, grupul a înregistrat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel