Noul drum al mătăsii între China şi Europa a devenit funcţional
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ruta comercială mare-uscat între China şi Europa, ce trece prin portul elen Pireu, a devenit funcţională oficial, odată cu sosirea în Ungaria a primelor două trenuri de marfă din China, relatează agenţia EFE, citând surse oficiale.

Containerele au plecat din portul chinez Ningbo, în estul ţării, spre Pireu, şi de acolo au fost transportate spre Budapesta cu două trenuri, care au ajuns la destinaţie pe 29 ianuarie şi 5 februarie, a anunţat, miercuri, Ziarul Poporului. Transportul a fost realizat în 26 de zile.

Guvernul elen a semnat, în aprilie 2016, un acord cu China pentru concesionarea, pe 36 de ani, a două treimi din Autoritatea Portuară Pireu companiei Cosco, extinzând astfel participaţia pe care firma chineză o avea în portul elen începând din 2009.

[citeste si]

După achiziţie, preşedintele Chinei, Xi Jinping, se aşteaptă ca Pireu să devină un port lider în Mediterană pentru traficul de containere, în cadrul proiectului său privind noul Drum al Mătăsii.

La finele lui 2015, Pireu a ocupat locul trei în topul privind transportul de containere în Mediterană, după porturile spaniole Algeciras şi Valencia, conform datelor Eurostat. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel