Data publicării:

Noul ambasador britanic în România își începe mandatul

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Presidency.ro
Sursă foto: Presidency.ro
Cine este noul ambasador al Regatului Unit în România. Expertiza sa este concentrată pe problemele europene.

Noul ambasador al Regatului Unit în România, Giles Portman, și-a început oficial activitatea în țară, notează Universul.

Portman și-a prezentat luni scrisorile de acreditare la Administrația Prezidențială a României.

Acesta a deținut diverse funcții în domeniul diplomației și a lucrat în țări precum Statele Unite, Reprezentanța Permanentă a Regatului Unit la Națiunile Unite din New York, Belgia, Reprezentanța Permanentă Britanică la Bruxelles, la Ambasada Britanică din Praga, Cehia, și Turcia, în calitate de șef adjunct al misiunii la Ambasada Britanică din Ankara.

Noul ambasador britanic este căsătorit și are doi copii. Expertiza sa se concentrează pe probleme europene, pe care a dobândit-o în diverse poziții în cadrul Departamentului pentru Uniunea Europeană și, ulterior, Departamentului pentru Europa al Ministerului de Externe britanic.

A petrecut opt ani la Bruxelles în calitate de expert în cadrul Comisiei Europene. România s-a alăturat Uniunii Europene în 2007.

El îl înlocuiește pe fostul ambasador britanic, Andrew Noble, care a plecat în octombrie 2023.

„O țară a gloriilor. Aceasta este o țară la care tânjești să te întorci.” Ambasadorul Regatului Unit, Andrew Noble, își ia rămas bun

Ambasadorul britanic Andrew Noble a realizat un videoclip de rămas bun la unul dintre locurile sale preferate, Ateneul Român, unde vorbește despre realizările din cei cinci ani de mandat, dorința de a se întoarce și relațiile bilaterale excepționale dintre Regatul Unit și România.

Referindu-se la Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, care a vizitat România timp de 25 de ani, el a spus: „Aceasta este o țară a gloriilor. Aceasta este o țară la care tânjești să te întorci”, a spus ambasadorul Noble în ajunul plecării sale, în sala de concert din secolul al XIX-lea, poreclită „templul românesc al artelor”.

„Aceasta va fi prioritatea mea, să mă întorc și să vizitez țara: mănăstirile pictate, Delta Dunării, Carpații, plajele sau viața vibrantă a orașului.”

„Aceasta este o țară pe care trebuie să o cunoști de aproape.”

Videoclipul poate fi urmărit și pe pagina de Facebook a Ambasadei Britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel