Data publicării:

Noua Zeelandă exclude varianta Warren Gatland pentru înlocuirea selecţionerului Steve Hansen

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Federaţia neozeelandeză de rugby a exclus din start varianta ca actualul selecţioner al Ţării Galilor, Warren Gatland, să-l înlocuiască pe Steve Hansen la cârma All Blacks, relatează AFP.

Este imposibil să antrenezi în acelaşi timp All Blacks şi pe Lei pe o perioadă de patru ani, a declarat Steve Tew, director executiv al New Zealand Rugby (NZR) la Radio Sport, făcând referire la faptul că Gatland urmează să antreneze Leii britanici şi irlandezi în timpul turneului lor din Africa de Sud, în 2021.

La finalul Cupei Mondiale de rugby din Japonia, Hansen şi Galtland vor părăsi actualele selecţionate, care se vor înfrunta pe 1 noiembrie pentru medaliile de bronz. Campioana mondială en titre a fost eliminată surprinzător în semifinale de Anglia, care va juca finala mare împotriva Africii de Sud.

Deocamdată, Gatland nu şi-a exprimat public intenţia de a antrena All Blacks, mai ales în contextul în care are nişte obligaţii contractuale.

După Mondialul din Japonia, NZR va înfiinţa o comisie din patru persoane, care va intervieva viitorii candidaţi la succesiunea lui Hansen, însă ultimul cuvânt îl va avea comitetul director al federaţiei.

Pe lista candidaţilor apar nume precum cele ale lui Ian Foster, antrenor secund al All Blacks, Scott Robertson (Canterburry Crusaders) şi Jamie Joseph, selecţionerul Japoniei. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel