Noua tulpină de Covid-19. Rafila: „Nu trebuie să devenim robii secvențierii. Nu e nicio nenorocire”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Deputatul și profesorul Alexandru Rafila (PSD) a vorbit despre noua tulpină mai infecțioasă a coronavirusului.

„Știți care este problema? Această secvențiere... nu trebuie să devenim robii secvențierii”, a spus Alexandru Rafila, la Digi 24, întrebat despre noua tulpină a virusului și modalitățile de identificare a sa. „Secvențierea ne arată o circulație a tulpinilor, în România. Atunci ce trebuie să facem? Să monitorizăm și să facem așa cum trebuie testarea, în general. Dacă sunt zone, locuri în care avem creșteri explozive ale numărului de cazuri, acolo trebuie să mergem să verificăm și să facem, prin sondaj, recoltare de probe de la persoanele infectate pe care le secvențiem și vedem dacă vorbim despre noua tulpină”.

Nu trebuie să intrăm în psihoza secvențierii

„Nu trebuie să intrăm într-o psihoză a secvențierii și de mâine facem 100 de centre de secvențiere în România și așa mai departe, nu face nimeni așa ceva. Important este să faci diagnosticul corect, să monitorizezi, și dacă există zone, localități, cartiere unde se constată o accelerare a transmiterii, exact acele zone sunt [cu noua tulpină]”, a continuat deputatul.

Nu e o nenorocire, situația poate fi controlată

„Este posibil ca în Giurgiu să circule această tulpină. Doamna respectivă înțeleg că este dintr-o localitate rurală din județul Giurgiu, are 26-27 de ani, are un copil, a fost pentru scurt timp la noi la spital și suntem în situația în care ancheta epidemiologică să aducă dovezi nu că dânsa a călătorit, că poate a fost vizitată de persoane care veneau din Marea Britanie... Nu e nicio nenorocire, nu trebuie să luăm lucrurile astea dramatic, ci pragmatic, să fim pregătiți și să vedem ce se întâmplă în astfel de zone”, a încheiat prof. Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel