Nouă SUTE de angajați au fost concediați pe ZOOM. Ce motivație a avut directorul
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Un startup din SUA și-a concediat angajații prin...ZOOM. 

Startup-ul american de creditare ipotecară Better.com a concediat 900 de angajați printr-un webinar Zoom, fără notificare prealabilă și cu doar câteva zile înainte de sărbători. CEO-ul firmei i-a acuzat că „fură” de la colegi și clienți, fiind neproductivi pentru companie, relatează RT.com

„Dacă ești la acest apel, faci parte din grupul ghinionist care este concediat. Contractul de muncă al vostru aici este încetat imediat”, a declarat directorul general al companiei, Vishal Garg, într-un webinar Zoom săptămâna trecută, potrivit CNN Business, care a văzut înregistrarea.

Angajații concediați ar fi furat de la clienți și de la colegi

Garg a spus că startup-ul concediază aproximativ 9% din forța de muncă, care reprezintă aproximativ 900 de oameni. CFO Kevin Ryan a încercat să atenueze inițiativa într-o declarație pentru CNN Business, scriind că „era necesar să efectueze disponibilizări, mai ales în această perioadă a anului”, dar a mai adăugat că pasul a fost necesar pentru a menține firma pe linia de plutire, având în vedere „evoluția radicală a pieței imobiliare”.

Garg, totuși, a spus că decizia a fost determinată de eficiența, performanța și productivitatea angajaților, toți fiind caracterizați ca „inadecvați” pentru piață. Fortune a raportat mai târziu că firma i-a acuzat pe angajații concediați că „furau” atât de la colegi, cât și de la clienți, fiind neproductivi și lucrând doar două ore pe zi.

„Este a doua oară în cariera mea când fac asta și nu vreau să fac asta. Ultima dată când am făcut-o, am plâns”, a declarat Garg mai departe în apel.

Nu este prima dată când Garg își atacă și angajații. Potrivit unui raport Forbes, el i-a numit „delfini proști” pentru că sunt „al naibii de lenți” într-un e-mail pe care l-a trimis personalului la începutul acestui an.

Primarul din New York oferă câte 100 de dolari copiilor care se vaccinează

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, le oferă copiilor un stimul de 100 de dolari pentru a-i încuraja să se vaccineze de coronavirus înainte de Ziua Recunoștinței și de Crăciun. În acest sens, primarul s-a adresat copiilor și le-a spus: „Poți cumpăra o mulțime de bomboane”.

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani vor fi eligibili pentru stimulentul unic atunci când vaccinările vor fi deschise copiilor de școală primară săptămâna viitoare.

Acesta marchează o extindere a unei politici anterioare introduse în iulie, când New York a început să ofere o recompensă de 100 de dolari adulților, după ce numărul de persoane care doreau să s e imunizeze a început să scadă.

„Vești bune, copiii sunt eligibili pentru stimulentul de vaccin de 100 de dolari”, a spus dl de Blasio (VEZI CONTINUAREA AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel