Noua senzație a tenisului seamănă cu Maria Sharapova. Cine este Brenda Fruhvirtova (14 ani) - foto / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto ilustrativ: Pexels
foto ilustrativ: Pexels
Brenda Fruhvirtova este, la doar 14 ani, pare a fi noua senzație a tenisului feminin.

Tânăra sportivă din Cehia a debutat luni noapte în circuitul WTA, în turneul de la Guadalajara. Brenda Fruhvirtova a fost învinsă de Sloane Stephens (2-6, 2-6), în primul tur, dar specialiștii anticipează că aceasta va deveni o mare stea a tenisului.

"Se vede că e o jucătoare grozavă, a avut deja rezultate incredibile pentru vârsta ei"

"Cred că Brenda a fost foarte emoționată azi, dar se vede că e o jucătoare grozavă, a avut deja rezultate incredibile pentru vârsta ei. Abia aștept să văd cum evoluează", a spus Sloane Stephens, la final.

Înainte de a ajunge pe tabloul principal al întrecerii din Mexic, Fruhvirtova a trecut, în calificări, de două sportive mult mai experimentate: Sara Errani (34 de ani), finalistă la Roland Garros 2012, scor 7-6 (2), 3-6, 6-2, și Leonie Kung (21 de ani, locul 314 WTA), scor 6-2, 6-1.

La 14 ani și 331 de zile, Brenda Fruhvirtova a devenit cea mai tânără jucătoare care evoluează într-un meci oficial în circuitul WTA, din 2009 până în prezent. Atunci, Madison Keys juca la Ponte Vedra Beach, grație unui wild-card.

Brenda Fruhvirtova, noua Maria Sharapova

Născută pe 2 aprilie 2007, în Republica Cehă, Brenda Fruhvirtova se antrenează la celebra academie de tenis deținută de Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

Brenda Fruhvirtova a devenit a 3-a sportivă din istorie care să câștige două turnee ITF înainte de a împlini 15 ani, după Timea Bacsinszky și Anna Kournikova

Tânăra jucătoare din Cehia amintește de Maria Sharapova, campioana din Rusia care a debutat în circuitul WTA la doar 14 ani, scrie Digi Sport. Brenda Fruhvirtova a devenit, în această lună, a 3-a sportivă din istorie care să câștige două turnee ITF înainte de a împlini 15 ani, după Timea Bacsinszky și Anna Kournikova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel