Nouă replică seismică în Turcia. Cel puțin un mort și 69 de răniți, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nouă replică seismică în Turcia. Cel puțin un mort și 69 de răniți, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit / Foto: Agerpres
Nouă replică seismică în Turcia. Cel puțin un mort și 69 de răniți, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit / Foto: Agerpres
Cel puţin o persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite după o nouă replică seismică produsă în Turcia.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte 69 au fost rănite după prăbuşirea mai multor imobile, luni, în provincia turcă Malatya (sud-est), lovită de o nouă replică seismică, a anunţat agenţia publică pentru gestionarea dezastrelor (AFAD), transmit e Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Yunus Sezer, şeful Autorităţii de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că echipele de căutare şi salvare au fost desfăşurate în zona a cinci clădiri.

Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a anunţat o magnitudine de 5,2, revizuită în scădere de la 5,5. EMSC a indicat că seismul a avut loc la o adâncime de 5 km.

Ce magnitudine a avut replica



AFAD a anunţat că replica a avut o magnitudine de 5,6. Potrivit relatărilor din media, două persoane s-ar afla în continuare sub dărâmăturile uneia dintre clădirile prăbuşite.

"S-au prăbuşit clădiri, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost trimise de urgenţă", a indicat anterior pe Twitter AFAD.

De asemenea, primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentrul seismului, a relatat la postul de televiziune Habertürk despre clădiri distruse şi operaţiuni în curs de desfăşurare pentru căutarea unor eventuale victime.

Replica s-a produs la ora locală 12:04 (9:04 GMT), potrivit AFAD.

Cutremurele din Turcia au ucis 44.374 de persoane



Provincia Malatya a fost deja afectată de cutremurul devastator de la 6 februarie, care a ucis 44.374 de persoane în sudul şi sud-estul Turciei, conform celui mai recent bilanţ oficial.

Seismul din urmă cu trei săptămâni cu magnitudinea de 7,8 grade, soldat cu peste 50.000 de morţi în această ţară şi în Siria vecină, a distrus sau a deteriorat grav peste 170.000 de clădiri din unsprezece provincii ale Turciei.

Aproximativ 10.000 de replici s-au produs în Turcia după seismul de la 6 februarie, potrivit AFAD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel