Nouă morţi şi peste 20 de răniţi în două atacuri cu bombă la Bagdad
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
baghdad bombing
baghdad bombing

Nouă persoane au fost ucise şi cel puţin 21 rănite în explozia a două bombe, luni seara, la interval de câteva minute, într-un cartier din Bagdad, au anunţat surse oficiale.

baghdad bombingCele două explozii s-au produs la interval de cinci minute, la distanţă mică una de cealaltă, în cartierul Iskan, situat în vestul capitalei irakiene, a declarat o sursă din Ministerul de Interne.

Prima bombă, ascunsă la marginea unui drum, viza civili, iar cea de-a doua avea ca ţintă poliţia, a precizat sursa. Ministerul Apărării a evocat la rândul său un bilanţ de nouă morţi şi 25 de răniţi, între care şi membri ai forţelor de ordine irakiene.

Alte trei atacuri cu bombe comise în alte cartiere din Bagdad s-au soldat cu 12 răniţi, a mai afirmat Ministerul de Interne. Una viza o patrulă de poliţie, alta o maşină de civili, iar cea de-a treia s-a produs în apropierea unui garaj pentru autobuze, potrivit surselor.

La Mosul, un oraş situat la 350 de kilometri nord de Bagdad, doi soldaţi au fost ucişi de bărbaţi cu arme dotate cu amortizor, a precizat poliţia.

La Kanaan, un oraş din apropiere de Baquba (la 60 de kilometri nord de Bagdad), o femeie a fost ucisă şi soţul său rănit, într-un atac armat asupra domiciliului lor, a adăugat poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel