Noua Mazda CX 30, tot ce trebuie să știi. Vezi cât costă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mazda CX-30 este cel mai nou model și SUV din gama Mazda. Este al treilea SUV din gamă și al doilea model Mazda de generație nouă.

Se încadrează între Mazda CX-3 și CX-5 din punctul de vedere al dimensiunilor și adoptă, la fel ca noua Mazda3, atât atributele evoluate ale liniei de design KODO, cât și pachetul bogat de tehnologii dezvoltate de Mazda. Totodată, SUV-ul oferă un pachet complex de dotări și un interior care consolidează caracterul premium al modelelor Mazda de generație nouă.

Iată ce se numără printre beneficiile noului SUV: 

- jante de aliaj de 16 sau 18 inchi, disponibile în variante Dark Bright sau Silver Metallic.

- nouă variante de culori ce includ Roșu Soul Crystal, Gri Machine și noul Gri Polimetalizat.

- două teme de culoare, una cu nuanțe de maro, rafinată și elegantă, și una cu accente de albastru, mai îndrăzneață. În varianta cu nuanțe maro, interiorul poate fi comandat combinat cu piele albă sau neagră, iar în cazul celei cu albastru, interiorul va fi textil, colorat cu gri sau negru.

- spațiul interior este generos, atât longitudinal, cât și transversal, oferind și un portbagaj care să satisfacă exigențe crescute, cu 430l. 

- SUV-ul preia noul display central color de 8,8 inchi, controlabil cu ajutorul comenzilor de pe volan sau al centrului de comandă HMI de pe consola centrală.

- echipat standard cu proiecție laser pe parbriz. 

- Mazda CX-30 asigură în echiparea standard conectivitate Apple CarPlay® și Android AutoTM și sistem de navigație.

- două variante de sistem audio, unul standard cu 8 difuzoare și unul evoluat de 12 difuzoare, realizat în colaborare cu Bose®. 

- noul SUV compact poate fi echipat cu revoluționarul Skyactiv-X pe benzină, care funcționează dual cu aprindere prin compresie controlată cu scânteie, și cu versiunile actualizate ale Skyactiv-G și Skyactiv-D.

- Skyactiv-X livrează 180 CP și îmbină avantajele motoarelor clasice pe benzină și diesel, cu accent pe economie de combustibil și eficiență, dar gata să răspundă nevoii de putere în funcție de situație. Răspunsul motorului este rapid și liniar. Skyactiv-G oferă 122 CP și un consum combinat situat între 4,5 și 7,3l/100 km (standard WLTP), în funcție de configurație, în timp ce Skyactiv-D, motorul diesel oferit de Mazda, înregistrează un consum combinat între 4,1 și 5,6l/100 km.

- Toate celei trei motorizări pot fi comandate în combinație cu transmisii manuale sau automate cu 6 rapoarte. 

- Mazda CX-30 va putea fi echipată cu toate sistemele avansate de siguranță ale mărcii, cum este FCTA (Front Cross Traffic Alert) care folosește radare instalate pe lateralele mașinii pentru a detecta vehicule care se apropie din unghiurile moarte în intersecții în T și avertizează șoferul.

- Un alt sistem monitorizează șoferul prin intermediul unei camere și a unui LED cu infraroșu instalate în lateralele ecranului central, analizând mișcările ochilor și fizionomia pentru a determina nivelul de oboseală și de atenție și avertizându-l sonor dacă este nevoie.

- sistemul funcționează în tandem cu asistentul inteligent de frânare și scurtează timpul de atenționare la frânare.

- Cruising & Traffic Support asistă accelerarea, frânarea și direcția în ambuteiaje pe autostradă pentru a menține o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față.

- opțional, modelul poate fi echipat cu cameră perimetrală 360°.

- Cei aflați la volanul noului SUV vor avea la dispoziție standard sistemul de cruise control adaptiv, asistentul la depășirea liniei de delimitare a benzii de rulare sau fază lungă adaptivă.

- airbag pentru genunchi, care elimină deplasarea în față a corpului șoferului în cazul unei coliziuni și reduce efectele acesteia asupra șoferului.

- capota și bara frontală au structuri noi, care permit absorbția mai ușoară a energiei la impactul cu un pieton.

Prețul noului model pornește de la 21.190 de euro (TVA inclus)

Vezi AICI mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel