Nouă înșelătorie în România! Un bărbat din Blaj, păcălit de 13.000 de euro. Ce este metoda "Fotografia"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
O nouă înșelătorie în România! Află în articol ce este metoda "Fotografia".

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi de utilaje agricole din Germania. Metoda a fost denumită "Fotografia" deoarece escrocii postau pe internet poze cu utilaje agricole care în realitate nu le aparțineau. Unul dintre cei păcăliți este un bărbat din Blaj care a plătit 13.000 de euro pentru un astfel de utilaj agricol, dar care nu a mai ajuns niciodată la el. S-a prin că a fost înșelat atunci când a văzut că "vânzătorii" nu mai răspundeau la telefon deși el deja le virase banii. Bărbatul nu este singura victimă.

"Metoda de înșelăciune era una cât se poate de simplă. Escrocii din Germania postau pe internet fotografii cu utilaje agricole, care însă nu le aparțineau. Atunci când erau contactați de potențialele victime, ei aveau inclusiv posibilitatea de a emite facturi false.

Contul în care naivii erau invitați să vireze banii aparținea însă unuia dintre escroci.

Un fermier din Blaj a plătit 13.000 euro pentru a primi un utilaj

Un bărbat din Blaj s-a numărat printre cei înșelați de infractorii din Germania: el a plătit 13.000 euro pentru a primi un utilaj. A așteptat o perioadă de timp fără să se întâmple nimic, după care a constatat că 'vânzătorii' nu mai răspund la telefon.

Făcând cercetări, bărbatul din Blaj a constatat că nu este singura victimă a escrocilor. Un alt român a plătit mii de euro pentru a primi un utilaj din Germania, însă și el a fost păcălit, neprimind nimic la doi ani după efectuarea plății.

Magistrații din România au reușit să predea acest dosar magistraților din Germania, pentru a se ocupa pe mai departe de caz", a relatat Cătălina Smereca, corespondent Antena 3 CNN,

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel