Data publicării:

Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American" / Foto: Pixabay, de Frimbee
Nouă înșelătorie în România. O femeie din Bacău a rămas fără 80.000 de lei. Ce este metoda "Generalul American" / Foto: Pixabay, de Frimbee

O femeie din Bacău a fost înșelată prin metoda metoda "Generalul American" cu peste 80.000 de lei.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unei femei, în vârstă de 37 ani, din judeţul Giurgiu, după ce o altă femeie, din Bacău, a fost înșelată cu peste 80.000 de lei, transmite Agerpres. Femeia din Giurgiu este acum acuzată de înşelăciune prin metoda "Generalul American".

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat sâmbătă că în urma percheziţiei au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă.

"Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 2 - 16 mai 2022, bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda "Generalul American", în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau suma totala de 80.900 lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Ce este metoda "Generalul American"



Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi pentru tragerea la răspundere penală.

Înşelăciunea prin metoda "Generalul American" se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de amoroasă şi îi conving ulterior să le trimită sume mari de bani.

O femeie din Cluj era să piardă 400.000 de euro. Ce este metoda "RIP Deal"

O femeie din Cluj-Napoca era cât pe ce să piardă 400.000 de euro, după ce patru indivizi din București și Germania au încercat să o înșele prin metoda "RIP Deal", scrie Ziarul de Iași. Escrocii au fost prinși în flagrant de polițiștii clujeni în timp ce încercau să o șantajeze.

Sub pretextul că sunt investitori germani, au încercat să obțină de la aceasta 400.000 de euro în criptomonede. Pentru a-i câștiga încrederea, unul dintre indivizi i-ar fi prezentat femeii un act de identitate, aparent emis de autoritățile din Belgia, și i-ar fi spus că are o situație financiară extrem de bună. Femeia l-a crezut pe bărbat și s-ar fi întâlnit în Austria pentru a discuta mai multe. Între timp, polițiștii au intrat pe fir și i-au prins pe indivizi chiar înainte de realizarea tranzacției.

Metoda "Rip Deal" sau înscenarea luxului constă în câștigarea încrederii victimei prin crearea unei imagini de stabilitate financiară, pentru a realiza o tranzacție cu o sumă însemnată de bani.

Înșelăciune cu haine vechi. Cum au reușit două persoane să câștige sute de mii de lei făcând comenzi online

Două persoane care cumpărau haine de pe internet au reușit să câștige mii de lei, iar acum sunt cercetate pentru înșelăciune. Se pare aceste persoane comandau haine online, achitau produsele, iar după ce le primeau le returnau. În loc să înapoieze produsele primite, ele trimiteau în colete alte haine, vechi și uzate. Prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei.

"Astăzi, 12 octombrie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 2 mandate de percheziţie, în Capitală, la domiciliul unor persoane, faţă de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada aprilie - august, două persoane ar fi efectuat comenzi online, de articole vestimentare, de pe site-ul unei societăţi comerciale, ar fi achitat produsele, iar după primirea acestora, în baza cererii de retur, ar fi restituit în locul bunurilor comandate, articole vestimentare uzate, primind totodată contravaloarea acestora, achitată iniţial. Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de 385.000 de lei", a transmis Poliția Capitalei, potrivit Agerpres. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel