Data publicării:

”Noua Deltă” va fi cel mai mare râu artificial din lume: 114 kilometri și costuri de peste 5 miliarde de euro

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto YouTube: E.A.Around the world -- حول العالم
Sursa Foto YouTube: E.A.Around the world -- حول العالم
Egiptul tocmai a anunțat un proiect ambițios numit ”Noua Deltă”: un râu artificial lung de 114 kilometri, în valoare de peste 5 miliarde de euro. Va fi cel mai mare de acest gen din lume.

Scopul râului artificial al Egiptului este de fapt acela de a ajuta la îmbunătățirea cultivării produselor agricole, un proiect care va ajuta la reducerea importurilor și la rezolvarea problemelor cauzate de conflictul din Ucraina, informează Futuro Prossimo.

”Noua Deltă” va juca același rol ca și Nilul în Egiptul antic: creșterea suprafeței agricole prin transformarea suprafețelor aride în terenuri agricole. Potrivit publicației egiptene Asharq Business, noua suprafață agricolă creată cu ajutorul acestui proiect va fi de 900.000 de hectare.

Râul artificial: efectele asupra forței de muncă și securitatea alimentară

În ceea ce privește munca, ”Noua Deltă” va deschide numeroase oportunități de angajare. Se estimează că proiectul va oferi aproximativ 10.000 de angajări directe și peste 360.000 de locuri de muncă conexe.

Președintele egiptean, Abdel Fattah El-Sisi, a declarat că râul artificial va fi cel mai mare proiect din istoria Egiptului. Site-ul web al Serviciului de Informații de Stat al Egiptului reiterează că scopul râului artificial este de a reduce prețurile produselor agricole de înaltă calitate prin exportul excedentului în străinătate. În câteva cuvinte cheie: reducerea importurilor, dezvoltare durabilă și securitate alimentară.

La orizont, un alt colos

Egiptul nu este singura țară care planifică un râu artificial pentru a rezolva problemele legate de apă și agricultură. Recent, Arabia Saudită și-a dezvăluit și planurile sale. Râul artificial saudit promite să fie chiar mai lung decât Nilul, 12.000 de kilometri. Desigur, cu o lățime de doar 11 metri și o adâncime de 4 metri.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel