Nouă alertă alimentară în România. Ce produs a fost retras de la raft
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nouă alertă alimentară în România. Ce produs a fost retras de la raft / Foto: Pixabay, de
Nouă alertă alimentară în România. Ce produs a fost retras de la raft / Foto: Pixabay, de
Un nou produs a fost retras din magazinele din România.

ANVSA anunță că un sortiment de stafide a fost retras de la raft din cauza depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

"Selgros Cash&Carry S.R.L. a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a produsului cu datele de identificare de mai jos, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri pesticide (Chlorpirifos):

Denumire produs: STAFIDE JUMBO 500 G
Marca: Orlandos
Cod EAN: 5941764008930.", transmite ANSVSA.

Cei care au cumpărat deja acest produs, sunt îndemnați să îl arunce sau să îl returneze în  magazin.

"Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconveniențele create!", a transmis Selgros.

Semințe de susan, retrase din magazinele Lidl

Totodată, în urmă cu doar câteva zile, Lidl a anunțat retragerea de la raft a unui sortiment de susan, după depistarea Salmonellei.

"București, România, 25.05.2022, Lidl Romania recheamă preventiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g “ cu termenul de valabilitate 18.03.2023, lot 304-2216111. În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella spp (/25g). Salmonella poate provoca afectiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza). Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenul de
valabilitate menționat mai sus, sunt rugați să ţină cont de retragere şi să nu îl consume.

Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează exclusiv produsul „Belbake Semințe de susan 200g“ cu termenul de valabilitate 18.03.2023. Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama Belbake, nu sunt afectate de această rechemare.

Lidl Romania îşi cere scuze pentru neplăceri. Pentru mai multe informații, ne puteți contacta telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail [email protected].", a transmis Lidl, potrivit ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel