Nou SCANDAL de dopaj în sportul românesc. Halterofil, depistat pozitiv după reanalizarea probelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Federația Internațională de Haltere (IWF) a precizat luni faptul că Gabriel Sîncrăian a fost depistat pozitiv la reanalizarea probelor antidoping de la Jocurile Olimpice de la Londra, 2012.  

Această decizie a Comitetului Internațional Olimpic de a reanaliza probele antidoping prelevate la J.O. din 2012, folosind noi metode, afectează mai multe federații naționale, printre care și forul din România. Toți cei patru halterofili, care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra din anul 2012 au fost descoperiți pozitiv.

În ultimii ani, IWF a dat publicității mai multe comunicate după retestarea probelor de la Londra. Trei informări separate i-au vizat pe cei patru sportivi români prezenți la Jocurile Olimpice din anul 2012, care au fost depistați pozitiv, potrivit prosport.ro. Aceștia sunt:

13 martie 2019: Florin Croitoru – locul 9 la categoria 56 kg; 10 ianuarie 2020: Roxana Cocoș – medalie de argint la categoria 69 kg și Răzvan Martin – medalie de bronz la categoria 69 kg; 20 ianuarie 2020: Gabriel Sîncrăian – neclasat la categoria 85 kg (a ratat toate cele trei încercări de la procedeul smuls)

Amintim faptul că în data de 8 decembrie 2016, Gabriel Sîncrăian a fost suspendat din activitatea sportiva pentru 8 ani. Acesta a fost testat pozitiv cu testosteron exogen, o substanță interzisă pe lista WADA, conform anunțului TAS. În urma acestui fapt, Tribunalul sportiv a subliniat  faptul că toate rezultatele obținute de Gabrile Sîncrăian sunt anulate, inclusiv medalia de bronz la categoria 85 de kilograme, câștigată la Olimpiada de la Rio de Janeiro, Brazilia, anul 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel