NOU PREMIER. Chirieac, despre următoarea mutare a lui Iohannis
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 11 oct, 17:04
WhatsApp
Klaus Iohannis / Foto arhivă
Consultările la Palatul Cotroceni pentru formarea noului Guvern sunt aproape de final. Luni după-amiază, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat dacă iese fum alb de la Cotroceni și va exista azi o propunere de premier.

„Nu! De altfel, nici nu și-a propus nimeni să facă așa ceva. Președintele pleacă mâine din țară. Nimeni nu vorbește cu nimeni. (...) Deci, președintele nu este hotărât acum, nu s-a obișnuit cu gândul că domnii de la USR i-au trântit Guvernul”, a spus, luni după-amiază, la Antena 3, Bogdan Chirieac. 

„Chestiunea aceasta care vine de la PNL - mai exact PNL este singurul partid politic care își asumă guvernarea - este o prostie fără margini. USR, prin Dacian Cioloș, dorește să-și asume guvernarea, cu Cioloș premier, cu program de guvernare, și cu o coaliție”, a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac în aceeași intervenție. 

Cioloș, după ce USR l-a propus premier: De acum mingea este în terenul domnului președinte

De acum înainte mingea este în terenul președintelui Klaus Iohannis, a spus Dacian Cioloș, după ce USR l-a propus pentru funcția de premier.

„România are nevoie de guvernare. (...) USR are o propunere atât de program, de măsuri imediate, dar avem și o propunere de premier, în persoana președintelui USR. I-am spus că această propunere este una foarte serioasă și că suntem gata să ne asumăm acest rol. (...) Domnul președinte ne-a spus că nu a primit nicio altă propunere, că pare că partidele fug de această responsabilitate. Ne-a spus că va analiza această propunere foarte serios. De acum înainte mingea este în terenul domnului președinte. Decizia este la dânsul”, a declarat Dacian Cioloș.

G Ad:

De asemenea, a mai spus că președintele Klaus Iohannis nu a reluat criticile la adresa USR în timpul consultărilor și nu le-a spus că nu-și dorește ca USR să mai fie la guvernare.

Ciolacu, după consultări: Ori se creează o majoritate pentru guvern, ori pentru anticipate 

Amintim că președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că România nu va depăși criza fără o majoritate în Parlament.

„România se află într-o criză socială, într-o criză economică și într-o criză sanitară profundă. Fără o majoritate consistentă, România nu va putea depăși această criză. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori se va crea o majoritate pentru alegerile anticipate. Din punctul nostru de vedere, al PSD, se va crea o majoritate pentru alegeri anticipate. Nu credem că se va putea crea în acest moment o majoritate”, a spus Marcel Ciolacu, după consultările de la palatul Cotroceni.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că i-a dat asigurări președintelui Klaus Iohannis că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro