Data actualizării:
Data publicării:

NOU GUVERN. Barna, DECLARAŢII după consultările cu Iohannis. Decizia USR PLUS

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Liderii USR PLUS au participat la consultările de luni cu preşedintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui nou premier.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, la data de 14 decembrie 2020, pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, a anunţat, în 10 decembrie, Administraţia Prezidenţială.

Consultările au loc în urma depunerii de către Ludovic Orban a mandatului de premier şi a noii majorităţi rezultate în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

"Suntem optimişti că vom ajunge la o soluţie. Am prezentat propunerea de premier în persoana lui Dacian Cioloş. După ce vom reuşi să găsim o soluţie echilibrată, şansa de a forma un guvern este mare. USR PLUS e gata să continue discuţiile; suntem pregătiţi să găsim această soluţie şi avem toată încrederea că vom ajunge la o înţelegere. (...) ", a declarat Dan Barna. 

"Nu vrem nicio formulă în care PSD-ul să fie implicat, formal, pe faţă sau pe sub masă, nici în Guvern şi cu atât mai puţin în Parlament. Acesta este motivul pentru care mergem la negocieri cu deschidere şi cu dorinţa de a găsi o soluţie. Vrem să avem o construcţie bazată pe încredere. Avem opţiune sau pentru prim-ministru sau pentru preşedintele Camerei Deputaţilor. E vorba de acest echilibru pe care îl căutăm şi îl dorim. Nu venim să vedem ce ne propune PNL; şi PNL şi USR PLUS au propus variante, dar eu sunt convins că vom găsi formulele", a declarat şi Dacian Cioloş.

"Ar fi o catastrofă pentru România şi o iresponsabilitate pentru cine ar veni cu această soluţie", a mai spus Dacian Cioloş, întrebat dacă USR PLUS ia în calcul declanşarea de alegeri anticipate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel