Nou efect secundar al infectării cu COVID-19, descoperit la BĂRBAȚI
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Nou efect secundar al infectării cu COVID-19, descoperit la BĂRBAȚI / Foto: Pexels
Nou efect secundar al infectării cu COVID-19, descoperit la BĂRBAȚI / Foto: Pexels
Un nou efect secundar rar după infectarea cu Covid-19 a fost descoperit la bărbați.

Cercetătorii au descoperit că în urma infectării cu noul coronavirus poate apărea un efect secundar rar la bărbați. Este vorba despre dureri insuportabile în zona genitală, scrie New York Post. Grupul de specialiști din Iran a scris într-un jurnal medical că virusul a dus la coagularea sângelui în organul genital al unui bărbat, scrie New York Post.

Un bărbat ar fi suferit dureri în zona genitală timp de trei zile înainte de a fi văzut de un urolog din Iran, care l-a îndrumat pentru analize. Disconfortul ar fi apărut în urma unei erecții, în timp ce întreținea relații sexuale, le-a spus medicilor bărbatul căsătorit de 41 de ani.

Cum se manifestă acest efect secundar

Nu suferise nicio traumă în zona pelviană care să-i explice simptomul, dar a avut un test COVID PCR pozitiv cu trei săptămâni înainte, au scris radiologul Seyed Morteza Bagheri și un coleg de la Universitatea de Științe Medicale din Iran în jurnalul Clinical Case Reports. Nimic nu era ieșit din comun în legătură cu boala sa COVID, au remarcat medicii. Avea simptome ușoare, inclusiv febră, tuse și oboseală și nu a trebuit să ia niciun medicament.

Testele efectuate la spital au arătat că bărbatul avea „tromboză profundă a venei organului genital masculin”. Vena parcurge pe toată lungimea organul genital și este implicată în furnizarea de sânge oxigenat către organ. O ecografie a arătat  că nu exista flux de sânge în venă din cauza unui cheag la jumătatea distanței de-a lungul organului genital. Medicii i-au dat bărbatului un medicament folosit pentru a trata și a preveni formarea cheagurilor de sânge.

„La două luni după începerea tratamentului, simptomele pacientului au dispărut complet și nu a mai avut dureri în zona genitală în timpul erecției și tulburări sexuale.”, au scris medicii.

Cu toate acestea, bărbatul a simțit încă o mică durere o perioadă de timp. Oamenii de știință au aflat în timpul pandemiei că coronavirusul nu cauzează doar simptome respiratorii. Una dintre celelalte caracteristici ale sale este creșterea tendinței de coagulare a sângelui. De fapt, aceasta este adesea cauza morții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel