Data publicării:

Nou dosar în care Nicușor Dan pierde. Edilul solicitase anularea autorizației de construire obținute de o companie imobiliară

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Crișan Andreescu
FOTO: Crișan Andreescu
Nicușor Dan este bun de plată. Din nou. 

Judecătoarea Oana-Georgiana Sersea de la Tribunalul București a respins joi, 25 ianuarie 2024, acțiunea prin care edilul a solicitat anularea autorizației de construire nr. 66 din 16 februarie 2023, obținute de către compania imobiliară SC Absolute Building Integrated SRL din partea Primăriei Sectorului 2. Este al patrulea dosar în care Nicușor Dan pierde din același motiv: lipsa calității procesuale active. Altfel spus: TMB i-a trântit acțiunea din simplul motiv că nu primarul, ci prefectul Bucureștilor are atribuția de a ataca în instanța autorizațiile de construcție.

La fel ca în prima cauză, și acum instanța l-a obligat pe Nicușor să achite cheltuieli de judecată, în solidar cu Primăria Generală. De data aceasta, este vorba despre suma de 17.850 de lei – mai puțin, totuși, decât în primul dosar. Nicușor Dan va contribui din buzunarul propriu la plata acestor cheltuieli de judecată sau va lasă întreagă povara pe bugetul primăriei?

Aventura judiciară a lui Nicușor Dan se întinde pe nu mai puțin de 38 de dosare. Așadar, avem de așteptat sentințele în celelalte 34 de cauze, notează Luju.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel