Data publicării:

Nou azil al groazei, descoperit la Baia Mare / 4 persoane au fost salvate dintr-un centru ce funcționa fără licență

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Un nou azil al groazei a fost descoperit la Baia Mare.

Un nou azil al groazei a fost descoperit de autorități la Baia Mare, de unde patru femei au fost evacuate și mutate în centre acreditate din zonă, conform Antena 3 CNN.

Administratorul, un cetățean italian, nu a putut prezenta niciun fel de document de licență sau acreditare.

"În baza informațiilor apărute în mediul on-line cu privire la existența unei fundații care oferă servicii pentru fete și femei abuzate, Comisia mixtă de control constituită la nivelul județului Maramureș a demarat o acțiune de verificare a acestei fundații.

Toate instituțiile de control de la nivelul județului Maramureș s-au deplasat la locația identificată în vederea clarificării și verificării suspiciunilor referitoare la funcționarea acesteia în condiții de nelegalitate.

Reprezentanții instituțiilor de control au constatat la fața locului că această fundație nu deține licență și acreditare din partea Ministerului Muncii, așa cum prevede legea, și au dispus închiderea activității până la intrarea în legalitate", a transmis Dan Buca, purtător de cuvânt la Prefectura Maramureş.

La finalul verificărilor făcute de Comisia mixtă de control, Prefectura Maramureș va face publice rezultatul controlului și măsurile luate.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Cum arată un azil de bătrâni model. Administratorul acuză că trăiește un abuz: „Sunt preot, călugăr și om cu conștiință!” / Update - Drept la replică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel