Data publicării:

Nou atac cu drone asupra Kievului, respins de armata ucraineană

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Administraţia militară a Kievului a afirmat joi că apărarea antiaeriană a capitalei a respins integral un nou atac "masiv" al dronelor ruseşti asupra oraşului, "al doisprezecelea" în luna mai, relatează AFP.


Rusia "a atacat din nou Kievul pe calea aerului", a scris pe Telegram şeful administraţiei civile şi militare a Kievului, Serhi Popko, adăugând că alerta aeriană asupra oraşului a durat mai mult de trei ore.

"Potrivit informaţiilor preliminare", în acest atac "masiv" au acţionat drone de tip Shahed, a spus el.

"Îngerii păzitori ai Ucrainei nu i-au dat nicio şansă agresorului. Toate ţintele aeriene zburând spre Kiev au fost distruse de apărarea noastră aeriană", şi-a exprimat el mulţumirea.

Precedentul atac aerian asupra oraşului a avut loc în urmă cu patru zile, a declarat Serhi Popko, care a numărat 12 ofensive asupra capitalei în luna mai.

În cursul nopţii, alerte aeriene au fost declanşate şi în alte localităţi, printre care la Harkov (est) şi Cernăuţi (vest), au informat autorităţile, scrie Agerpres. 

SUA aprobă vânzarea de rachete sol-aer Ucrainei 

Statele Unite au anunţat miercuri vânzarea unor sisteme avansate de rachete sol-aer NASAMS Ucrainei pentru aproximativ 285 de milioane de dolari cu scopul de a consolida apărarea aeriană a ţării în faţa Rusiei, notează AFP.

"Ucraina are nevoie să-şi consolideze urgent capacităţile de apărare împotriva loviturilor cu rachete şi aviaţiei ruse", a indicat Agenţia americană de cooperare în domeniul apărării (DSCA) într-un comunicat.

Departamentul de Stat a aprobat vânzarea care a fost notificată Congresului american, legislativul de la Washington urmând să dea unda verde.

Apărarea aeriană s-a dovedit a fi un factor crucial în conflict în faţa tirului de baraj de rachete ruseşti.

Această vânzare a unor sisteme NASAMS vine în paralel cu miliardele de dolari de ajutor militar oferite Ucrainei de Statele Unite de la începutul ofensivei ruse pe 24 februarie 2022. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel