NOROCUL românilor în pandemie. Ministrul Tătaru: Avem o calitate!
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat ce a însemnat să fie medic în pandemie și cum și-a schimbat părerea despre criză odată ce a ajuns la Suceava.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat ce a însemnat să fie medic în pandemie și cum și-a schimbat părerea despre criză odată ce a ajuns la Suceava, pentru Digi 24.

„Cred că marele meu noroc a fost că am fost și sunt în continuare medic. Atunci, am putut să fiu acolo, să știu ce se întâmplă acolo, să fiu lângă ai mei. Dacă aș fi fost altă specialitate, cred că n-aș fi putut participa sau cred că aș fi rămas într-un birou. Faptul că m-am dus, nefiind total lămurit de la nivelul scaunului de Secretar de stat ce se întâmplă, am ales să mă duc la Suceava. Când am ajuns la Suceava, optica s-a schimbat. S-a schimbat în tot ce înseamnă și suferința colegilor mei din corpul medical, teama, dezorientarea, dar și suferința din ochii bolnavilor pe care-i vedeam în condițiile în care aveau un corp medical care nu putea gestiona o situație... nesiguranța, lipsa echipamentelor, speranța într-un test, deși era o speranță deșartă la acel moment... au trecut rapid", a explicat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Calitatea românilor – „ne ridicăm repede și ne adaptăm"

„Noi avem o calitate, corpul medical și România în general, ne ridicăm repede și ne adaptăm. Părerea mea că puterea asta a noastră și un corp medical care a fost învățat cu greul au făcut să punem gestiona o situație. Suntem într-un moment în care mă uit cu mândrie la colegii mei"

O ultimă lecție pe care a învățat-o ministrul din situația de criză cu care ne confruntăm a fost: „Cât de importanți suntem sau ne-am simți în viața asta, vine un moment care ne arată cât de mici suntem... și cât de vulnerabili".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel