Norica Nicolai: CCR spune că procurorii sunt auxiliari ai justiției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Norica Nicolai susține că motivarea publicată astăzi de Curtea Constituțională a României reglementează aspecte foarte clare cu privire la poziția procurorilor în ierarhia justiției.   

Europarlamentarul Norica Nicolai atrage atenția asupra faptului că motivarea CCR trebuie citită și într-o cheie care arată că este vorba despre o "decizie istorică" ce "configurează foarte clar competențele într-un stat". "Trebuie să subliniez că nu este o decizie nouă. Decizia reia foarte multe decizii ale Curții, pronunțate în această materie, care din păcate au fost ignorate. Mai avem decizii în acest sens care vizează rolul procurorului și autoritatea ministrului Justiției. Aș spune că este o decizie istorică și pentru o altă rațiune. Este prima decizie care configurează foarte clar competențele într-un stat, competențe dezechilibrate în ultimii 12 ani. În momentul de față se spune foarte clar că Guvernul trebuie să reintre în masca lui constituțională și cu privire la procurori, care de fapt sunt auxiliari ai justiției, au calitatea de magistrat conferită de lege, dar nu de Constituție. Aștept ca Guvernul să știe să gestioneze această decizie", a declarat europarlamentarul la România TV.

"Am văzut figura domnului președinte" 

Norica Nicolai susține că președintele Iohannis părea că nu se simțea confortabil după această decizie. "Am văzut figura domnului președinte care nu era una foarte fericită și mi se pare că nu era deloc acasă la subiectul pe care l-a discutat la Varșovia. Cred că este preocupat pentru că a înțeles această decizie. Este foarte clară și foarte obiectivă decizia Curții Constituționale", a declarat europarlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel